“Qualcú diu mentides”, titulava la portada d’un conegut mitjà manacorí la setmana passada. El delegat d’Urbanisme, Joan Llodrà, assegurava que havia mantingut dues reunions amb Catalina Riera, cap de l’oposició, per parlar del nou Pla General. Riera, en canvi, considerava que no hi havia hagut cap reunió. Els mateixos dies, el diari Última Hora informava de la polèmica entre l’equip de govern i els partits de l’oposició pel retard en l’aprovació del Pla General.
Joan Llodrà, en declaracions a la nostra publicació recorda que dia 30 de juliol a les deu del matí va mantenir una reunió amb Catalina Riera, i amb la presència també del batle Miquel Oliver i d’Amanda Fernández, per informar-la dels canvis en el cronograma previst per l’anterior equip de govern. Les previsions de l’equip de Riera culminarien amb l’aprovació inicial del PG el mes d’octubre, mentre que les de Llodrà no acabarien fins al gener. “Nosaltres no veim el PG aprovable amb la temporalització proposada per l’anterior equip de govern”. Riera, en aquella mateixa reunió, va manifestar que ho veia factible a l’octubre. Llodrà explica que “no aprovarem el pla amb els terminis que havien dit ells, per una raó fonamental: no tendrem l’actualització del catàleg de patrimoni”. Llodrà afirma que és una feina que “l’antic equip de govern hauria d’haver deixat enllestida”. Ara l’Ajuntament l’ha externalitzada i espera que pel gener pugui està enllestida. Igualment, en paraules de Llodrà, “tampoc no estaven fets ni l’estudi hidrològic ni l’acústic”. A banda d’això, recorda el delegat d’Urbanisme, hi ha els possibles canvis en el planejament urbanístic: “Llevat de quatre o cinc taques sobradament estranyes, la resta haurà de ser negociable per aconseguir-ne l’aprovació al ple”.
Tornant a l’endarreriment dels terminis, el delegat d’Urbanisme i portaveu de l’equip de govern reconeix també que “aquest retard afecta els processos oberts pel que fa a possibles indemnitzacions de l’Ajuntament a propietaris de zones verdes”. Tanmateix, Llodrà diu que “ho vull relativitzar, perquè d’aquestes zones verdes n’hi ha cinc que, passi el que passi, seran de l’Ajuntament, i no dependrà del PG la indemnització que n’haguem de pagar, perquè ja són als tribunals”. Llodrà recordà que n’hi ha dues que sí que poden preocupar perquè ara mateix són al Jurat Provincial.
Catalina Riera, preocupada
Per part seva, Catalina Riera reconeix que “aquí, de mentiders, no n’hi ha”. No obstant això, es queixà que “no hem tengut cap informació de cap feina feta”, tot i que és cert que “abans de la junta de portaveus vaig estar amb Joan Llodrà, Amanda Fernández i Miquel Oliver, i em comunicaren que passaven pena de no arribar a temps”. En qualsevol cas, diu Riera, “no puc consierar aquesta trobada de cinc minuts i sense documentació una reunió per parlar del Pla General, perquè d’informació no n’hi va haver”. Riera explica també que “en el moment que acaba el termini s’aixeca la suspensió d’una sèrie de tràmits que es fan amb les zones verdes, llevat dels que estan als jutjats i això és un perill. perquè s’incrementa el risc”. Riera considera que “per quinze dies no passaria res, però si són un parell de mesos preocupa”.
L’antiga delegada veu en el canvi de delegat i d’equip de govern el motiu d’aquest retard: “Cadascú fa la seva feina, ells han posat un responsable de Pla General i jo n’hauria posat un altre”, alhora que en ser qüestionada per la no actualització del catàleg de patrimoni, deia que “no s’ha de fer un catàleg nou, només s’ha de digitalitzar. Si hi fóssim nosaltres, el catàleg ja estaria i els altres informes també”. La vertadera preocupació de Riera rau en el que s’ha fet “aquests darrers tres mesos, perquè totes aquestes tasques s’haurien d’haver anat fent”.