skip to Main Content

“Pop ràpid o punk desenfadat”, la proposta musical dels Garrafa Nadal

Garrafa Nadal són Miquel Barceló, Joan Vallbona, Biel Riera i Sebastià Vives. De moment han publicat l’EP “Llocs en espera” format per tres cançons i preparen nou material per poder treure un llargadurada i fer concerts en un futur proper.

Garrafa Nadal és una nova proposta musical manacorina que conformen Joan Vallbona a la bateria; Miquel Barceló (veu i guitarra), Biel Riera al baix i Sebastià Vives a la veu i la guitarra. Un nom divertit que va sorgir d’una broma interna: “ens feia gràcia la broma del nom i de rialla en rialla l’hem mantengut. A la gent li va agradar el nom i l’hem mantengut però sempre des d’aquesta intenció d’humor: no volem ficar el dit dins cap llaga” explica el cantant del grup, Sebastià Vives.
De moment han publicat un EP sota el títol “Llocs en espera” que conformen tres temes – el que dona títol a l’EP, Balcons i Vaig fent voltes” – que beuen de diferents estils i mesclen rock, indie, pop i punk, l’estil que inicialment els cridava més l’atenció. “Fem pop ràpid o punk desenfadat” afirma Vives, perquè “no estam tan enfadats com per fer el punk que ens agradaria”.
De moment només tres senzills però tenen al cap un llarga durada d’unes 10 cançons que, de moment, van enregistrant sense presses: “No sabem quan serà, anam a poc a poc perquè tenim el temps que tenim però sí que anam fent feina. De fet, estam preparant més cançons que seguiran la mateixa línia, algunes sonen una mica més contundents i amb pop una mica més enèrgic però seguirem l’estil d’aquestes primeres tres cançons”.
Els Garrafa Nadal tenen el suport també de Pere Amer i Toni Gelabert, que els ajuden amb les gravacions, enregistraments i producció de les cançons: “ens donam una mica d’ajuda mútua: nosaltres estam aprenent a fer cançons i ells aprenen a produir-les” explica Vives.
Tot i que tots els components són de Mallorca – dos d’ells, manacorins- el grup actualment té base a Barcelona perquè tots estudien o fan feina allà. Remarquen però, que creuen en la música de proximitat i en la feina del dia a dia. “Més enllà dels estils, ens interessa molt el fet que a Manacor s’hagi creat una estructura i un imaginari musical plena de referents per a la gent jove i els adolescents: ens indentificam amb grups locals com Jorra, Roig, Reïna o Da Souza” argumenta Vives. Afegeix però que també tenen referents musicals variats: des de clàssics del pop dels 9 fins a Amyl and The Sniffers, Power Burkas o l’Hereu Escampa entre molts altres.
Pel que fa al seu procés creatiu, Vives explica que fins al moment ell i Barceló han duit el pes de les composicions però amb les noves cançons fan feina de manera més conjunta: “En Biel també ha aportat noves cançons i té experiència amb altres grups i en Joan han estudiat música. Els dos aporten molt quant a estructura i sentit de les cançons”.
De moment no tenen cap data per a concerts però “ens fa ganes fer un concert de presentació de l’EP i poder tocar també les cançons noves però hem d’esperar a veure si millorar la situació sanitària” diu Vives.

Back To Top
Search