skip to Main Content

Porto Cristo acull més de 120 assistents al II Congrés Nacional de Seguretat, Emergències i Socorrisme

Porto Cristo i el municipi de Manacor centren aquest cap de setmana en el focus de la formació per a estudiants i professionals en actiu dels sectors del socorrisme, la medicina esportiva i les forces policials o de seguretat. I és que el ‘II Congrés Nacional de Seguretat, Emergències i Socorrisme: la qualitat des de la primera intervenció’ ha fet viatjar fins a Porto Cristo una vintena dels millors professionals i investigadors del sector perquè comparteixin els seus coneixements amb els assistents al congrés.

“Manacor compta amb un Ajuntament implicat en les qüestions de seguretat perquè volem oferir-la als nostres ciutadans i a tots els que ens visiten, per això vull donar-vos les gràcies per donar la importància que es mereix la vostra feina”, explicà el batle de Manacor, Pedro Rosselló, durant la inauguració del congrés.

“El que pretenem oferir són pautes teòriques i pràctiques perquè els professionals del món del rescat i de la seguretat siguin més efectius en les seves actuacions”, explicà el director acadèmic del congrés José Palacios. Per això, a més de les ponències teòriques, el II Congrés Nacional de Seguretat, Emergències i Socorrisme comptarà amb “tallers pràctics que, fins ara, mai no s’han ofert en cap altre esdeveniment d’aquest tipus”, detallà Palacios. Tal vegada per això “el nombre d’assistents al congrés s’ha duplicat respecte a la passada edició tot i que enguany se celebra en una illa i això implica més despeses de les habituals pels assistents”, afegí Palacios.

Propostes innovadores
Des de la Universitat de les Illes Balears, el vicerrector Antoni Aguiló ha destacat que “ el congrés, de la mateixa manera que la universitat, és consciet de la necessitat de fer reanimacions cardiopulmonars i intervencions d’emergència de qualitat i estam contents dels exercicis pràctics que figuren en el programa perquè permetran aconseguir-ho”. Així el taller “Socorrisme a penya-segats, entrades des d’altura i extracció en zones de roques”; la “Pràctica nocturna de socorrisme aquàtic en platges” o la ponència “Les claus en l’atenció de qualitat a persones en situació de discapacitat des del servei de socorrisme”, que oferirà el nedador Xavi Torres, formen part de les noves àrees de coneixement que els participants del congrés podran explorar.

Des de la Direcció General d’Emergències del Govern de les Illes Balears, Joan Pol explicà que “les Illes Balears som la única comunitat autònoma de l’Estat que hem desenvolupat normatives específiques de seguretat a la platja, som capdavanters i necessitam professionals capdavanters que siguin capaços de professionalitzar encara més la gestió d’emergències i de dignificar la professió”.

A més dels representants polítics i professionals també assistiren a l’acte inaugural del congrés el coordinador de l’esdeveniment Pedro Caldentey; el president de Banderes Blaves a Espanya José Ramon Sánchez i el president de la Junta de Districte de Porto Cristo, Joan Gomila. De fet Gomila després de donar la benvinguda a la localitat a tots els assitents ha explicat que “aquest esdeveniment ens servirà per treure conclusions i iniciar l’aposta decidida pel turisme de congressos a Manacor”. Un fet que “permetria desestacionalitzar la temporada turística”.

Back To Top
Search