skip to Main Content

‘Porto Cristo, la mar de guapo’, la campanya de dinamització comercial i turística

Un pescador de dimensions gegants a la plaça de l’Aljub, tres peixos a la plaça de la Sirena i xarxes que van de banda a banda de carrer converteixen aquest nucli en un escenari molt mariner.

Des de divendres 2 de juliol fins dijous 2 de setembre, Porto Cristo té habitants fantàstics i un aspecte molt més mariner. De dimensions gegants a la plaça de l’Aljub hi ha un pescador, mentre que la plaça de la Sirena és habitada per un cap-roig, una donzella i un raor. Als carrers principals, el carrer Bordils i l’avinguda dels Pins, hi ha ha xarxes de pescar penjades de banda a banda amb peixos diversos i grumers.

I és que ja s’ha instal·lat ‘Porto Cristo, la mar de guapo’, una nova campanya per promoure el comerç i el turisme impulsada des de l’Ajuntament de Manacor. Així mateix, és destacable que hi ha uns quants grumers que s’il·luminen per donar la benvinguda als visitants.

Aquesta iniciativa es va presentar dilluns 28 de juny i arriba després de ‘Manacor Encantat’, que, segons explicava la regidora de Comerç i Turisme, Maria Antònia Truyols, va ser un èxit. I seguint la mateixa dinàmica, les figures que gaurdaran les terres portenyes els mesos vinents són fetes pel mateix artista que el pegàs i la fada manacorina. Antoni Galmés.

Concurs d’aparadors

Igual que ja varen fer a Manacor amb motiu de les Fires i Festes de Primavera, els comerços de Porto Cristo també podran participar en un concurs d’aparadors. Tal com explicava la delegada de Comerç i Turisme, els hauran de decorar amb temàtica marinera. Així, serà coherent amb la campanya ‘Porto Cristo, la mar de guapo’.

Els i les interessades es podran inscriure des de dia 9 de juliol fins dia 14 del mateix mes. Les bases, expliquen, estan penjades a la web de l’Ajuntament de Manacor.

Més decoració

En el marc de ‘Porto Cristo, la mar de guapo’, també han aprofitat per arreglar alguns desperfectes i millorar l’aspecte de qualque indret. Un exemple colorit i evident és el de la plaça de l’Aljub. Els fanals s’han pintat, també les pasteres i els bancs. Aquests ho han fet de colors diferents i cridaners.
Amb els dies, però, a la part posterior dels seients s’hi afegiran frases i dites relacionades amb el món marítim. Truyols posava d’exemple la dita “si és gregal i brusca dura, pescada segura” o “’si la mar buida fort, senyal de vent nord”.

Una campanya gratuïta

Maria Antònia Truyols calcula que en aquesta campanya s’hi invertiran entre 15.000 i 20.000 euros. Ara bé, a l’Ajuntament de Manacor no li suposarà cap cost perquè s’inclou a la subvenció europea Next Generation.

Back To Top
Search