skip to Main Content

Postal de Lledoners. Visita a Oriol Junqueras

El portaveu de MÉS-Esquerra a l’Ajuntament de Manacor, Joan Llodrà, narra la visita que aquest dimecres dia 28 va fer a presó de Lledoners per compartir dues hores amb Oriol Junqueras i Raül Romeva

Viatge llampec al Centre Penitenciari dels Lledoners, al cor del Bages, molt a prop de Manresa. L’avió surt de Palma a les 13.30 h i ha de tornar a les 21.40 h. Per tant, dia dens. Compartesc cotxe amb la vicepresidenta del Govern de les Illes Balears, Bel Busquets; el batle d’Alaró, Guillem Balboa; i Lluís Apesteguia, membre de la direcció de MÉS per Mallorca. El motiu de la visita, després d’una llarga llista d’espera de mesos, no és un altre que mostrar solidaritat i animar dues persones que ho passen malament i que duen molts de mesos de patiment a l’esquena.
El resultat? Ens trobam amb dues roques de granit, amb una força immensa, conscients alhora del paper cabdal que juguen en aquesta llarga partida d’escacs en defensa d’una concepció republicana de la vida. I la cosa és que més que animar-los aquells que veníem de fora, de la llibertat, són ells que ens omplen de força i de conhort.
I hem parlat de política, del camí que ha fet Esquerra Republicana per ser una força central i majoritària al Principat de Catalunya; de la satisfacció indissimulada de Junqueras i Romeva pel pacte assolit a Mallorca entre MÉS i Esquerra; de la insistència indissimulada també d’ells mateixos per ampliar aquest pacte a les europees.
I ha arribat també el moment dels obsequis i lliurament de cartes. Una de les Joventuts d’Esquerra a Raül Romeva (que s’ha demostrat un gran coneixedor de Menorca), una altra de Mateu Xurí per a Junqueras (més a prop de Mallorca), una altra d’Agustina Vilaret, llibres a voler…
Abraçades, comiats, ràbia, una força acollonant i ni una llàgrima. La vicepresidenta Busquets confessava abans d’entrar que no ens vengués de nou si esclatava a plorar. No ha estat així, ha estat molt i molt diferent de com fèiem comptes. Hem quedat que en sortir, Junqueras durà els al·lots a Mallorca per anar a veure les cabres d’Es Collet i a menjar-hi formatge.

Joan Llodrà

Back To Top
Search