Skip to content

PP i PSOE salven el bipartidisme a Manacor, amb el permís de Podem

Tot i que la participació a Manacor ha baixat quatre punts respecte de les eleccions del desembre, el Partit Popular ha aconseguit sumar prop de 600 vots més que als passats comicis, i ha disparat el seu percentatge de vot en més de set punts. El PSOE, per part seva també augmenta en vots, prop de 200, però no aconsegueix retallar distàncies respecte de la segona força, que havia estat, i ara també és Podem, que augmenta en més de 300 vots. A Manacor és possible que la pujada esperada de Podem s’hagi vist llastada pels 600 vots de la SI de Mateu Xurí, que esdevé la cinquena força. Els grans perjudicats d’aquestes eleccions en àmbit estatal han estat els Ciutadans d’Albert Rivera que, tanmateix, han pogut aguantar també el tipus a Manacor, on haurien perdut escassament cent vots.

En el moment d’escriure aquesta nota, a les Illes Balears, els resultats s’assemblaven de forma gairebé emmirallada als de fa mig any. El PP, primera força amb un 35 per cent dels vots, seguit d’Units Podem Més, que no aconseguia rendibilitzar els vots de la coalició sobiranista i quedava, amb un 92 per cent dels vots escrutats, amb 108.000 vots, 3.000 menys que fa fa mig any. Ciutadans perd prop de 8.000 vots, però no veu perillar el diputat que ja varen treure pel desembre. Sobirania per a les Illes Es mou entorn del 2 per cent dels vots.

En l’ambit estatal, es conclou que Ciutadans ha estat castigat pel pacte amb el PSOE i els seus vots s’han trasvasat al PP, que millora resultats respecte del desembre. Tanmateix, no hi ha cap combinació (ni PP-Ciutadans ni Podem-PSOE) que obtengui la majoria absoluta, de manera que si no canvien les actituds dels diferents partits no seria estrany que ens poguéssim veure abocats a unes terceres eleccions.

Back To Top
Search