skip to Main Content

El PP, tot sol contra els drets fonamentals

El punt estrella del Ple de dilluns passat va ser la moció en defensa dels drets fonamentals presentada per MÉS-Esquerra, i que s’aprovà només amb el vot en contra del PP, i les abstencions del PI i de Joan Gomila i Antonio Garcia. Antònia Llodrà, d’AIPC, el PSOE, i MÉS-Esquerra hi votaren a favor.

Joan Llodrà va lamentar que la moció no s’hagués pogut discutir abans en el ple extraordinari que finalment no convocà el batle Pedro Rosselló.

En la defensa argumental de la moció Llodrà lamentà les “14 detencions de membres del Govern de la Generalitat i l’ús totalment arbitrari de la fiscalia per part del Govern espanyol”, i hi afegí la conculcació de drets fonamentals com ara “la llibertat d’expressió, d’informació o el dret de reunió pacífica”. A més, atès el retard en la incorporació de la moció a l’ordre del dia d’un ple, Llodrà hi pogué afegir encara “la brutalitat policial, amb més de 800 ferits que havien anat a votar una opció legal i del tot recomanable des d’un punt de vista de salut democràtica, que és decidir les coses votant.”

Carles Grimalt, de Volem Manacor, defensà que “una votació que no fa mal a ningú. Volem solucions polítiques per a coses polítiques” i reclamà “un referèndum amb garanties”.

Núria Hinojosa, del PSOE, es mostrà “molt en contra del que hem pogut veure aquests dies. L’ús de la força no ha de ser mai una solució”.

Joan Gomila anuncià la llibertat de vot dels regidors del seu grup en una moció que abordava un conflicte “de naturalesa política. Qui pretengui que això és qüestió d’il·luminats va molt equivocat”.

Per part del Partit Popular va ser Maria Antònia Sanó qui defensà el vot negatiu a la moció. Visiblement crispada, la portaveu popular considerà que el referèndum “és un acte il·legal” i es queixà que “en segons quins centres educatius s’adoctrinen els nins”. “Aquí hi ha gent que no se sent catalana, sinó simplement mallorquina i espanyola, i cadascú és lliure de tenir les seves idees, sempre que s’actuï amb la llei a la mà”. Sansó llegí una notícia referida a un acte de suport a les víctimes de la repressió policíaca que tengué lloc a l’IES Mossèn Alcover. El regidor Sebastià Nadal li retragué que llegís el text sense comprovar que la notícia “no estava contrastada”.

Cati Riera, del PI, qualificà els fets de l’1 d’octubre de “trists i lamentables” i anuncià l’abstenció del seu grup.

Joan Llodrà tancà el torn de paraules felicitant-se que “hi hagi un sentiment majoritari de condemnar el que va expressar dia primer” i que “hi hagi un vuitanta per cent del consistori que dóna valor al diàleg, i el vint per cent restant s’ha pogut expressar com volia.

Relació de llocs de feina
Amb el reconeixement per part de Núria Hinojosa i de Miquel Oliver i amb una explicació per cansament de Carles Grimalt, Maria Antònia Sansó aconseguí aprovar la relació de llocs de feina de la Policia, només “un pedaç”, segons Grimalt. Per Oliver, en canvi, un generador d’expectativa per veure si “finalment l’equip de govern assumeix el compromís que va adquirir”.

Hinojosa deixa la JD
La portaveu socialista ha dimitit com a membre de la Junta de Districte de Porto Cristo. Ocuparà el seu lloc Catalina Perelló Duran.

Back To Top
Search