Skip to content

El PSOE demana que el Pla General contempli un pla especial de protecció per a cala Varques

Els regidors del PSOE Amanda Fernández, Núria Hinojosa i Sebastià Nadal, presentaren ahir capvespre als mitjans de comunicació les seves al·legacions al Pla General (PG). Els socialistes consideren que el document aprovat a finals de juny “es va redactar a contrarellotge per frenar l’amenaça de les escandaloses expropiacions de les zones verdes”, però que no posa remei als principals problemes del municipi i que no dibuixa “un model de ciutat de present i de futur”.
Un dels problemes que, segons la socialista Núria Hinojosa, hauria d’afrontar el Pla General és el que s’ha viscut durant els darrers estius a Cala Varques. És per això que proposen que en el PG s’inclogui un pla especial de protecció, que ofereixi una solució als problemes d’aparcament i d’accés a la cala verge i que estableixi mesures de conservació del medi natural.
Un altre dels temes a resoldre a la ciutat és, per al partit d’Amanda Fernández, el desenvolupament del polígon industrial, amb un 15 per cent dels solars sense construir. El PSOE aposta per reparcel·lar les naus existens per abaratir així el preu dels solars i fomentar la implantació de petites i mitjanes empreses. Aquesta mesura podria anar acompanyada d’exempcions fiscals. Tot plegat “per fomentar que la indústria manacorina assentada al casc urbà i en sòl rústic es traslladi al polígon”. Una altra possibilitat apuntada pels socialistes seria la reconversió del polígon en un parc tecnològic. Però en qualsevol cas demanen la suspensió de l’ampliació del polígon prevista en el PG, que no consideren “justificada”.
Els socialistes aposten per una ciutat compacte i posen sobre la taula la necessitat d’integrar dos equipaments que actualment funcionen com a peces aïllades: la torre dels Enagistes i l’estació del tren. En ambdós casos la manera d’integrar-los seria habilitant eixos de comunicació que funcionin com a entrades naturals dins la trama urbana i on es prioritzi el pas de vianants. També per caminar cap a una ciutat compacte proposen que les zones verdes se situïn a prop del nucli urbà, i per això s’oposen a la ubicació prevista al PG d’una gran zona verda a Son Talent.
Hinojosa es manifestà també en contra de l’urbanitzable de 70.000 metres quadrats previst a Cala Magrana perquè no “està suficientment justificat” i perquè no hi ha actualment a la zona demanda d’uns equipaments esportius, de serveis i aparcament d’aquestes dimensions.
Altres dels temes apuntats en les al·legacions són la necessitat d’una “acció valenta” a la primera línia de Porto Cristo; que ca ses Monges, a Son Macià, sigui classificat com a equipament públic; i que es prevegui a l’Hospital de Manacor l’ampliació de la zona d’aparcaments i la millora dels accessos.

Back To Top
Search