Skip to content

Pus Esteses presenta una alternativa a la construcció de la línia d’Alta Tensió entre es Bessons i Portocolom

La plataforma contrària a la construcció d’una nova línia d’Alta Tensió entre es Bessons i Portocolom, Pus Esteses, ha elaborat un informe en el qual afirma que la millor alternativa és repotenciar l’actual infraestructura que comunica aquests dos punts. Aquest informe ha estat elaborat per IM3 i finançat per les finques d’Aubocàsser i es Fangar i la mateixa plataforma.

Tot això ve motivat per la publicació per part del Ministeri d’Industria i Energia de l’informe de Sostenibilitat Ambiental del Sector Elèctric 2015-2020, que preveu repotenciar la línia de es Bessons fins a Artà i Capdepera però la construcció a partir del 2020 d’una nova línia d’Alta Tensió fins al Port de Felanitx. La plataforma diu que han presentat diverses al·legacions als esborranys publicats però que des del Ministeri no se’ls ha contestat.

Al passat mes d’octubre es varen reunir amb el Director General d’Energia i Canvi Climàtic, Joan Groizard, que ha vist amb bons ulls el document presentat per la plataforma però que no emetran encara cap valoració perquè estan estudiant l’informe del Ministeri, així hi tot afirma que ja s’han fet passes per aturar projectes que havien de tenir un greu impacte, com la es Bessons fins a Artà.

En aquest sentit, la plataforma diu que posarà en marxa una recollida de firmes per visualitzar el rebuig que hi ha al voltant de la construcció de la nova línia d’Alta Tensió, tal com es va fer per aturar la d’Artà, i que si no són escoltats no dubten en presentar-se als tribunals.

Back To Top
Search