Skip to content

Què hem viscut? Què viurem? Què volem viure?

Acaba l’any i torna ser hora de fer balanç, alhora que posam als plats de la balança per a l’any vinent desitjos i auguris. Heus ací les repostes que nou persones del nostre redol ens han donat a quatre qüestions gens innocents…

Catalina Riera: “Un poble pensat pels infants és més habitable pels adults”
1. Una cosa bona del 2018. El reconeixement que ha rebut Manacor com a Ciutat Amiga de la Infància, crec que suposa una oportunitat perquè tota la ciutadania pugui mirar el poble amb ulls d’infant.
2. Una cosa dolenta. El poc interès que susciten en el Govern i en el Consell alguns dels temes que condicionen el futur del municipi, com el Pla General, la possibilitat de servir aigua potable o la situació en què es troben certs indrets naturals com Cala Varques.
3. Què esperes del 2019? Poder contribuir que els manacorins i les manacorines sentin orgull del seu poble. Quan ens queixam i deim “la gent no es mou” o “la gent és molt bruta” hem de pensar que “la gent” som tots nosaltres.
4. Un regal de Reis i a qui el faries? Regalaria una panera plena d’eines, recursos i instruments que fes possible el Manacor que imaginen els membres del Consell d’Infants. Evidentment faria aquest regal als consellers i a les conselleres infantils, que representen tots els infants de Manacor. Junts podrien transformar el nostre poble d’acord amb les seves necessitats, perquè un poble pensat pels infants també és un poble més habitable pels adults.

Maria Galmés: “Gràcies de tot cor a les persones que ens ajudaren”
1. Una cosa dolenta del 2018. La torrentada que assolà el nostre poble i gran part de la comarca.
2. Una cosa bona del 2018. La solidaritat de tota la gent després de la torrentada.
3. Què esperes del 2019? L’any 2019 esper que sigui un any en què el poble recuperi tota la normalitat i la gent torni recuperar l’alegria.
4. Un regal de reis i a qui el faries? No puc deixar de pensar en totes aquelles persones que varen venir a ajudar-nos, el meu regal de Reis és per ells i és: “Gràcies de tot cor!”.

Maria Badia: “Una societat lliure d’agressions sexistes, homòfobes i racistes”
1. Una cosa dolenta del 2018. La incertesa del “i ara què?” després d’acabar el grau universitari.
2. Una cosa bona del 2018. El retrobament durant un any de Mallorqueta, Manacor i les persones que em lliguen a ella, després de 5 anys a Girona i abans de tornar a partir.
3. Què esperes del 2019? A nivell pràctic: molts de projectes de feina interessants i remunerats. A nivell utòpic: un món més just
4. Un regal de reis i a qui el faries? Una societat lliure d’agressions sexistes, homòfobes i racistes, per a totes les nines que naixeran aquest 2019.

Guillem Avellà: “La meravellosa experiència de la paternitat”
1. Una cosa bona del 2018? La meravellosa experiència de la paternitat.
2. I una cosa dolenta? L’augment de la ignorància, l’enveja i la incultura, que suposen un augment del racisme i del feixisme.
3. Què esperes del 2019? Del 2019 esper un augment de llibertat per al poble.
4. Un regal de reis i a qui el faries? Un pas elevat per sa gent que te dificultats de mobilitat (cotxets, cadires de rodes,crosses…) perquè puguin accedir al passeig de na Camel·la sense haver de passar per l’entrada o la sortida de l’aparcament per culpa de l’arbre de Nadal.

Miquel Oliver: “Que es respecti la voluntat democràtica de Catalunya”
1. Una cosa bona del 2018. La solidaritat en moment de desgràcia.
2. Una cosa dolenta del 2018. La pròrroga de l’empresa de neteja que ha provocat tenir el municipi més brut de Mallorca.
3. Què esperes del 2019? Que es respecti la voluntat democràtica de Catalunya i que els municipis recuperin la capacitat per tal de donar el servei que els ciutadans necessiten sense dependre del govern espanyol.
4. Un regal de reis i a qui el faries? Que el mes de maig hi hagi un canvi de govern per tots els manacorins.

Toni León: “Vida per a les persones que injustament no es podran defensar”
1. Una cosa bona del 2018. La solidaritat que vaig viure a Sant Llorenç. Podria ser sempre així?
2. I una de dolenta. La política mal gestionada i corrupta.
3. Què esperes del 2019? Pau interior i exterior per poder transmetre energia positiva a aquesta societat que ens envolta.
4. Ens dius un regal de Reis i a qui el faries? Sense cap dubte: vida per a les persones que injustament no es podran defensar.

Roger Pistola: “Una gorra de dutxa per a Rafel Nadal, perquè no se li espenyin els implants capil·lars”
1. Una cosa bona. L’auto-coneixement.
2. Una cosa dolenta. La crisi
3. Què esperes del 2019? Pau i amor i floretes. Serenor per a dur a terme nous projectes.
4. Un regal de Reis i a qui el faries. Una gorra de dutxa pen Rafel Nadal, perquè no se li espenyin els implants capil.lars.

Joan Servera: “Una carretada de sentit comú als que exerceixen càrrecs”
1. Una cosa bona del 2018? La gran diversitat d’activitats culturals que es fan a la nostra ciutat. Realment són molts els col•lectius que s’esforcen perquè la cultura s’estengui cap a diferents indrets generacionals de la població.
2. Una de dolenta. La poca coordinació que hi ha entre aquests actes. Se solapen concerts, presentacions de llibres, conferències… que van destinats als mateixos públics Avui amb les noves tecnologies seria molt fàcil disposar d’un “calendari d’actes públic” per poder consultar abans d’organitzar un acte si n’hi ha algun d’organitzat el mateix dia i hora i que vagi adreçat a les mateixes persones.
3. Què esperes del 2018? Esper que imperi la tolerància, saber que aquest món és de tothom i que l’hem de cuidar, preservar i estimar entre tots. Que tots tinguem el dret d’expressar les nostres opinions, però també el deure de respectar que tots els altres puguin dir les seves, i en tot cas sempre respectar l’opinió de les majories. Hi ha mecanismes legals per modificar les coses.
4. Un regal de Reis i a qui el faries. M’agradaria que els Reis duguessin una carretada de sentit comú a totes les persones que exerceixen càrrecs.

Margalida Cortès: “500 euros a una veïnada meva a qui el seu home va apallissar fa dos dies”
1. Una cosa bona del 2018? Descobrir els bons sentiments i la discreció de la gent jove que va anar voluntàriament a ajudar a Sant Llorenç a canvi de res.
2. La dolenta. La torrentada i les seves conseqüències.
3. Què esperes del 2019? Unes eleccions locals encertades per a Manacor i que els nostres polítics fossin educats i tenguessin bones paraules.
4. Un regal de Reis i a qui el faries. Regalaria 500 euros a una veïnada meva que fa dos dies el seu home li va donar una pallissa i l’ha deixada amb dos infantons petits.

Damià Timoner: “Hi ha vulneracions dels drets humans”
1. La cosa bona és que he pogut fer molt del que me vaig proposar a principì d’any
2. La dolenta és que cada dia hi ha notícies (un any més) sobre injustícies i vulneracions dels drets humans.
2. Per a mí esper tenir salut per poder continuar fent el que m’agrada i per la resta del món, que d’una forma seriosa i humana, volguem combatre realment les desigualtats que provoquen situacions tant tristes com les que vivim.
3. Regalaria música a totes aquelles persones amargades i nites per descongelar-lis el cor.

Back To Top
Search