skip to Main Content

Per a què serveixen les ametles? Tres receptes de sempre

Torró d’ametla torrada
Ingredients: 500 grams de bessó d’ametla. 350 grams de sucre en pols.

Escaldam el bessó i el pelam. El torram al forn malavejant que quedi cuitet, per facilitar que després ens lligui bé amb el sucre. Capolam els bessons i després tornau-los a passar per la maquineta mesclant-ho tot amb el sucre en pols. Posau la pasta dins capses de fusta folrades amb paper sulfuritzat que ajudi a absorbir l’oli que faci el tórro. Deixau-ho reposar. durant dues setmanes o un mes. Plat hivernenc. Tradició senzilla. És bo fer-ne per Santa Catalina i menjar-lo per a Nadal.

Llet d’ametla
Ingredients: un quilo de bessons d’ametla, sis litres d’aigua, 1,250 kg de sucre, una clovella de llimona, dos tronquets de canyella.

Durem els bessons a moldre a un moliner de Santa Maria, que hi afegirà els sis litres d’aigua. Dins una olla de test posarem a coure a foc lent i durant dues hores i mitja, la llet d’ametla amb 1,250 kg de sucre, la clovella de llimona i els dos tronquets de canyella. Ho remenam de forma continuada perquè no s’aferri. Una vegada cuit, ho guardarem ben fresquet a la gelera. Es tracta d’una recepta de més de tres-cents anys d’antiguitat dels frares mínims de Santa Maria.

Gató d’ametla
Ingredients: 300g d’ametlla crua pelada, 250g de sucre, 5 ous, canyella en pols, clovella de llimona rallada, sucre en pols

Escaldam les ametles i les pelam. Les capolam. Separam els blancs dels ous dels vermells i els posam en dos bols separats. Pujam els blancs d’ou i hi afegim tres pessics de sucre. A l’altre bol mesclam els vermells d’ou amb 250g de sucre, la canyella i la llimona. Hi afegim l’ametla capolada i els blancs d’ou pujats. Ho mesclam fins que quedi homogeni. Untam el motlo de saïm i hi espolsam un poc de farina. Ho coem a 170 graus durant 35 minuts. Un clàssic de tot l’any, però ideal per a l’estiu si el combinam amb una bolla de gelat.

Back To Top
Search