skip to Main Content

Rafel Verger i Miquel Llorach, dos manacorins entre els vint millors alumnes de les PBAU

El passat mes de juliol, 4618 alumnes realitzaren les proves d’accés a la universitat més excepcionals dels darrers anys. Per tal de garantir la seguretat sanitària, la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca i la Universitat de les Illes Balears van decidir deslocalitzar els llocs de realització de les proves, en el cas del llevant mallorquí, mig miler d’alumnes es van dirigir al poliesportiu de na Capellera a Manacor i a l’Espai 36 de Sant Llorenç. Parlam amb Rafel Verger Jaume i Miquel Llorach Escuder, sobre el seu pas per les proves, de com es van preparar i del seu futur a la universitat.

  • Rafel Verger Jaume (Manacor, any 2002), és l’alumne de l’IES Manacor que ha aconseguit la quinzena posició en àmbit de les Illes Balears amb un 10 de mitjana de batxillerat, un 9,2 a les proves PBAU i un 9,68 de nota d’accés.
  • Miquel LLorach Escuder (Manacor, any 2002) és alumne de l’IES Mossèn Alcover, ha aconseguit la dissetena posició amb un 9,89 de mitjana de batxillerat, un 9,3 a les PBAU i un 9,65 de nota d’accés.

Rafel Verger i Miquel Llorach han estat els millors alumnes de Manacor a les PBAU (Proves de Batxillerat d’Accés a la Universitat) en l’àmbit de les Illes Balears, a la quinzena i dissetena posició, respectivament. Unes proves marcades per les mesures de seguretat sanitàries i l’adaptació del curs escolar a la docència digital, una realitat que no ha impedit que els dos manacorins destaquin entre els millors 20 alumnes de les Illes Balears dels 4618 que es presentaren. Pel que fa a l’experiència de les proves, en Rafel comenta que tot i estar nerviós va estar còmode: “vam estar molt bé al pavelló de Na Capellera amb l’aire condicionat”. Els dos coincideixen en el fet que va ser una prova marcada pel retrobament de companys i companyes i per la curiosa estranyesa, com diu Miquel, de tornar a fer “un examen presencial però amb el distanciament i les mascaretes”.

En Rafel i en Miquel afirmen que l’organització i preparació prèvies són imprescindibles per afrontar les proves, els dos es van preparar un mes abans. En concret, en Rafel conta que va fer un horari específic amb un company de classe per “anar bé i arribar a temps”. La particularitat d’aquest curs va fer que les classes en línia donassin més marge per estudiar: “va faltar la pràctica d’exàmens finals per afrontar les PBAU, però en part vam tenir temps de preparar-nos per les proves perquè no hi havia classes presencials”, afirma en Rafel.

Tot i la particularitat de la situació, fins a 4151 alumnes van superar les proves i ara miren el pròxim curs amb la il·lusió i el respecte habituals abans de l’entrada a la universitat. Feina feta, en Rafel diu que li agradaria fer una Enginyeria Industrial i ja s’ha matriculat a la Universitat Carlos III de Madrid. Com a segona opció i tenint en compte la incertesa dels pròxims mesos, també té al cap d’estudiar el grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica a la UIB. En Miquel, en canvi, té la intenció d’estudiar el grau de Matemàtiques a la Universitat Politècnica de Catalunya i com a segona opció, el mateix grau a la Universitat de València. De fet, en Miquel vol dedicar-se a la docència, una vocació que espera desenvolupar al llarg de la carrera.

Back To Top
Search