skip to Main Content

Tassonets de llimona

Aquest estiu, estic preparant una història d’aventura per treballar durant el proper curs amb els petits de l’IES Porto Cristo. En aquesta aventura hauran de viatjar en el temps i passar unes proves per poder passar les diferents etapes i tornar al segle XXI. Justament els he fet viatjar a dues èpoques en què la fruita protagonista d’aquesta recepta no era coneguda o només es començava a conèixer. Què faríem sense llimones? Idò fins a l’Edat Mitjana varen poder viure sense elles a la terra coneguda. No va ser fins aleshores que varen arribar d’orient, primer com a planta ornamental i després per consum. No només les llimones fa tan poc que són dins la nostra dieta. Els protagonistes del viatge en el temps que estic preparant, enyoren menjar algun moment una coca de prebes, una ensalada amb tomàtiga o beure un tassó de cafè. I és que en el segle V a.C. no sabien que aquestes coses existien a l’antiga Grècia… Parlant de moments històrics, aquesta és una recepta que trob que hi diu pel moment que vivim, per fresca i pel contrast de sabors. Amb aquesta calor el que més necessitam és menjar fresquet, o almanco és una cosa que sempre cerc a l’estiu. I més aquest estiu tan atípic. Un estiu i un any que s’estudiaran en els llibres d’història i d’economia. sense gluten o no posar-ne.

Ingredients

• 250 ml de nata per muntar

• 1 pot petit de llet condensada (uns 397 g aproximadament)

• Un polsim de cremor tàrtar*

• El suc de 4 llimones i la pell ratllada de 2 • 100 g de galetes (tipus Maria**)

Passa a passa

1. Rentam bé les llimones, ratllam la pell de dues i ho reservam. Treim el suc de les 4 llimones, el passam per un colador per llevar possibles miquetes i pinyols i ho reservam.
2. Picam les galetes però sense arribar a deixar-les fetes pols de tot, que es noti algun trosset. Repartim la galeta triturada en el fons dels tassonets.
3. En un bol posam la nata ben freda, la llet condensada i el cremor tàrtar. Amb una batedora de varetes pujam aquests ingredients. Veurem que pugen i que la mescla torna espessa. Quan comenci a espessir hi vessam el suc de llimona sense deixar de batre. Ho batem fins que la crema estigui ben espessa.
4. Posam la crema de llimona repartida en els tassonets i per sobre hi posam una mica de la pell de llimona ratllada que teníem reservada.
Deixam refredar els tassonets a la gelera unes quantes hores i ja tendrem llests aquests espectaculars tassonets de llimona!
(*) El cremor tàrtar és opcional, però trob que la nata puja molt millor amb ell i l’ajuda a mantenir-se.
(**) En aquesta recepta he posat galetes de tipus Maria perquè la dolçor d’aquest tipus de galetes contrasta molt bé amb l’acidesa de la llimona. Però si voleu fer aquests tassonets per a celíacs tan sols heu de canviar aquestes galetes per galetes sense gluten o no posar-ne.

Back To Top
Search