skip to Main Content

“Rebo de cent a cent cinquanta cartes cada dia i això és una manera de resistir aquesta ignomínia d’ara”

El que es coneix com a procés d’independència de Catalunya i que va tenir els seus punts culminants en l’1 d’octubre i la posterior proclamació de la república catalana. Tanmateix, aquells fets desembocaren en una actuació repressiva de l’Estat espanyol sobre polítics i població civil que ha acabat amb un president i diversos consellers i diputats a l’exili i amb el vicepresident Oriol Junqueras empresonat, juntament amb altres membres de l’executiu de Carles Puigdemont com Raül Romeva, Dolors Bassa, Jordi Turull, Josep Rull o Joaquim Forn, a banda de la presidenta del Parlament Carme Forcadell i els presidents d’Òmnium i de l’ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez.

D’aleshores ençà, els presos polítics catalans han rebut l’escalf de la població en forma de cartes de suport, rebudes d’arreu de la geografia catalana. És el cas de la carta que escrigueren durant un sopar de retrobada, les components del comitè de la caixa de resistència de l’assemblea de docents. Entre elles hi ha la manacorina Maria Coloma Gelabert. Aquesta mestra, jubilada de fresc, va ser l’encarregada d’enviar la carta a Dolors Bassa i Jordi Turull. En aquesta carta, les components de la caixa de resistència recordaven als presos polítics que “la seva lluita és la nostra lluita” i els “agraíem el sacrifici, alhora que els recordàvem que som conscients de la importància de la solidaritat, un fet que vàrem percebre de forma diàfana quan posàrem en marxa la caixa de resistència, que ens va servir per reconèixer la importància de la implicació de la gent”, diu Gelabert, que es referma en el fet que parla de “la solidaritat quan pren forma, i no quan és una cosa teòrica”. I com que als sobres enviats per Gelabert hi sortia l’adreça del remitent, que era la seva, aquesta històrica mestra manacorina ha rebut aquesta setmana resposta de Dolors Bassa i Jordi Turull.

Heus ací un fragment de la carta de resposta de Dolors Bassa: “Rebo el vostre escalf amb tot el carinyo. També sóc docent, com vosaltres. Vaig seguir la vostra lluita i determinació amb molta atenció i crec que com vosaltres totes les lluites són dures però a la llarga donen fruits. I així encarem la nostra presó. Malgrat la dificultat d’estar privada de llibertat, d’estar allunyada de tot allò que estimo, em sento ferma i serena gràcies al suport incondicional de moltes persones com vosaltres. Rebo de 100 a 150 cartes cada dia i això és una manera de resistir aquesta ignomínia d’ara”.

Per part seva, Jordi Turull explica que “a més injustícia i autoritarisme, més compromís. Més compromís amb la gent, amb el país i amb tot el que representa”.

Back To Top
Search