skip to Main Content

Recepció d’agraïment als Cossiers

L’Ajuntament rep els Cossiers, com cada any, per agrair la seva tasca però enguany amb una menció especial. En un context de pandèmia, les tasques logístiques s’han complicat més que mai i l’ajuda de persones voluntàries ha sigut imprescindible. Per això, s’ha obsequiat no només a sonadors i cossiers, sinó també a les persones col·laboradores.

L’Escola Municipal de Mallorquí celebrà aquesta setmana el tradicional acte de recepció als Cossiers de
Manacor per part de l’Ajuntament de Manacor. L’objectiu d’aquesta trobada que es fa cada any, és agrair amb un obsequi, la dedicació de tota la gent que col·labora perquè les dues sortides anuals dels Cossiers (dia del pregó de les Fires i Festes de Primavera i el dia de la festa del St. Crist) siguin possibles i siguin un èxit. I aquest any, més que cap altre, l’Ajuntament vol donar les gràcies als cossiers, a la dama, al dimoni, als flabiolers, al coordinador, Sebastià Galmés però també i molt especialment a totes les persones que han col·laborat fent possible una sortida diferent com ha estat la del 2021. Enguany, i a causa de les mesures preventives per la Covid-19 i per a què el major nombre de persones possible pogués veure’ls ballar, els Cossiers de Manacor varen ballar dia 28 de maig, dia del Pregó, a quatre llocs: a l’exterior de l’Escola Municipal de Mallorquí, al pati del CEIP Simó Ballester, al pati del CP Es Canyar i al Parc Municipal. Aquest fet ha comportat que hagi estat imprescindible la col·laboració de persones vinculades als Cossiers de Manacor per poder assumir la logística que ha implicat la gestió de quatre escenaris on ballar.
En aquest sentit, el regidor Sebastià Llodrà explica que “enguany el reconeixement s’ha fet extensible a antics i futurs cossiers que no ballaren, però ajudaren en la tasca logística: acompanyar cossiers, controlar accessos… Perquè tan necessari fou qui va fer sonar el flabiol o qui alçà la filosa com qui assegurà que es complís el protocol i protegí la salut dels assistents”.
En la mateixa línia s’expressava Sebastià Galmés, explicant que s’ha afegit gent que ha ajudat a fer que la sortida fos possible. “Enguany amb la pandèmia vàrem haver de fer quatre grups de persones voluntàries per organitzar els patis: posar cadires, fer net, obrir i tancar i assistir a les persones a l’hora d’entrar i seure” afirma Galmés mentre afegeix que “Si totes aquestes tasques no es fan de manera voluntària, segurament no hauríem pogut fer les sortides i hem estat molt contents que se’ls hagi pogut fer el reconeixement: és una manera d’agrair-los la feina”.
L’Escola Municipal ha obsequiat als cossiers, sonadors i col·laboradors amb una cistella de productes ecològics de S’hort d’en Conies.

 

Back To Top
Search