Skip to content

Rodes i rialles per a la IX Bicicletada Solidària

La novena edició de la Bicicletada solidària ja ha posat el compte enrere. Ahir va tenir lloc la presentació oficial de l’esdeveniment, que mobilitzarà centenars d’alumnes a les carreteres del terme de Manacor.
Enguany, la bicicletada destinarà la recaptació (cada participant pot fer entre un i quatre donatius de tres euros) a l’entitat Educaclown, que fa vuit anys que fa feina amb infants i joves en situació de vulnerabilitat. De fet, Fanny Guerrero, directora de l’entitat i pallassa, explicava durant la presentació que “estam molt contents que hagueu pensat en nosaltres, perquè activitats com aquesta ens ajuden a donar visibilitat a la nostra associació i a la feina que feim”. Educaclown fa feina amb col·lectius molt vulnerables, i per això no està permesa la divulgació d’imatges dels seus tallers i de les seves activitats, una situació que els converteix en invisibles i desconeguts per a molta de gent.
La cap d’estudis del centre, Susana de la Calle, ha destacat la importància de la participació, tant de l’alumnat com del professorrat, i la implicació emocional que suposa per a tots ells. De fet, l’alumnat de tot el centre ha pogut assistir a uns tallers durant les darreres setmanes amb els pallassos d’Educaclown per conèixer la feina que fan de primera mà.
La branca portenya de la bicicletada partirà devers les 9h del dematí de dia 27 de març, el darrer dia abans de les vacances de Pasqua. Hi prendran part els alumnes de l’IES Porto Cristo i també els alumnes de sisè de les escoles de primària, Mitjà de Mar i Ses Comes. Antònia Llodrà ho va explicar així: “La gent del Port ja coneix que aquest dia es fa la bicicletada, i de bon dematí pels carrers ja es veuen bicicletes, aquest és l’avís”. Andreu Alba, policia tutor va explicar que la maquinària de la bicicletada “ja roda tota sola” i va recordar també que enguany la ruta canvia de traçat per una qüestió d’obres. Així, la caravana bicicletaire enguany transitarà per primera línia de mar.
A la branca portenya també s’hi suma la branca manacorina, en aquest cas participada per l’IES Mossèn Alcover. A Manacor la bicicletada serà el dia 26 i partirà cap a la via verda per arribar fins a l’estació de Sant Llorenç. D’allà, i de forma voluntària, els qui vulguin arribar fins a Son Carrió, alumnat de 3r i 4t d’ESO, també ho podran fer. L’IES Mossèn Alcover ja fa anys que fa créixer un parc de bicicletes propi. Pere Moll, professor d’Educació Física d’aquest centre, explicava que encara avui, a 1r i 2n d’ESO, prop d’un cinc per cent de l’alumnat no sap colcar amb bicicleta.
A l’acte de presentació també hi han estat presents les alumnes Valeria Mejía i Nour Haibi, autores del cartell de l’edició d’enguany.
La Bicicletada Solidària ha estat reconeguda enguany per la DGT i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies amb la medalla de plata d’educació viària. De fet, són molts els indrets no sols de Mallorca si no d’altres llocs de la Península que han volgut imitar la iniciativa que va néixer ja fa nou anys a l’IES Porto Cristo.
Back To Top
Search