Skip to content

S’adjudica la peixateria municipal de Manacor, que obrirà les portes el proper mes de setembre

La recuperació de la instal·lació municipal, tancada des de 2009 forma part de l’aposta de l’equip de govern pel comerç local i de proximitat

L’Ajuntament de Manacor ha adjudicat la peixateria municipal en concessió administrativa a l’empresa Pescados David Castel SL, que ha aconseguit la puntuació més elevada en el concurs públic convocat, per un cànon anual de 8.400 euros a favor de les arques municipals. La concessió administrativa és per un període de cinc anys, prorrogable anualment per uns altres cinc anys més.

La regidora d’Agricultura i Mercats, responsable de la Plaça de les Verdures, Cristina Capó, ha destacat aquest dimecres la importància d’aquesta adjudicació, «que permetrà dinamitzar una zona comercial emblemàtica» com aquesta. «La peixateria municipal és un símbol per als manacorins, i tornar-la a veure oberta ens satisfà profundament ja que el comerç local i de proximitat és una de les apostes d’aquest govern municipal», ha afegit. Capó ha recordat que fa més de 10 anys que la peixateria municipal roman tancada, ja que la darrera concessió va tenir lloc l’any 2009. L’any 2011 el consistori va convocar un concurs públic que va ser declarat desert, el mateix que va succeir l’any 2019.

El local de la peixateria municipal té una superfície útil de 64 metres quadrats i està distribuït en una zona d’atenció al públic, zona de venda i manipulació, zona d’obrador, un vestidor i un bany. La zona de venda disposa d’un mostrador acabat en acer inoxidable i piques i compta amb una cambra frigorífica instal·lada. El local es troba equipat per exercir la venda de peix amb excepció del mobiliari necessari per a la preparació del rentat, un moble on dipositar el peix una vegada està net, utillatge necessari per exercir l’activitat, com ara una balança, caixa registradora, ganivets, escatadorde peix, estidores, pinces o contenidor de residus, que haurà de ser aportats per part del concessionari.

Com a mínim el 40% dels productes que oferirà la nova empresa concessionària comptaran amb etiqueta ecològica europea, d’acord amb el que va establir l’Ajuntament a les bases del concurs. L’horari comercial serà de 8h a 19h amb dues hores d’interrupció del servei, de dilluns a dissabte.

Les parades buides
La regidora d’Agricultura i Mercats, responsable de la Plaça de les Verdures, Cristina Capó, ha anunciat també aquest dimecres en roda de premsa que el seu departament ja té a punt la licitació per a la resta de parades buides de la plaça. “Feim feina perquè la Plaça de les Verdures pugui recuperar la importància que mereix i que sigui una zona plena de vida”.

Igualment, l’Ajuntament iniciarà aquesta tardor una actuació de manteniment pressupostada en 19.000 euros amb l’objectiu de retirar el rovell de les bigues de la coberta dels dos edificis del mercat on s’allotgen les parades i pintar-les de bell nou.

Back To Top
Search