Skip to content

Sant Llorenç del CSant Llorenç del Cardassar, una passa més a prop de tenir una residència per a gent granardassar, una passa més a prop de tenir una residència per a gent gran

La conselleria d’Afers Socials treu a licitació el projecte d’arquitectura d’aquest estatge, mentre que l’Ajuntament llorencí ho té tot llest per començar a urbanitzar la zona i dotar-la dels serveis necessaris.

“Havíem xerrat de fer un conveni de gestió i treure-ho nosaltres, però va quedar descartat i ells s’encarregaran de fer l’obra”, assegura el batle de Sant Llorenç des Cardassar, Pep Jaume. Aquesta explicació fa referència a la residència que es prepara per construir al municipi. De fet, la setmana passada, la conselleria d’Afers Socials i Esports va treure els plecs de la licitació pel projecte d’arquitectura referent a aquest espai.

Una notícia ben rebuda per part del Consistori llorencí. “Estam contents que entenguin que falten places d’aquest tipus a la comarca de Llevant i entenem que és interessant que tirin el projecte endavant aviat”, afirma Jaume. És més, noten com “hi ha certa urgència per part del Govern”.

Encara que el disseny i construcció d’aquesta vagi a càrrec de la conselleria d’Afers Socials, l’Ajuntament de Sant Llorenç ja s’imagina com podria ser estèticament. Al batle li agradaria que fos “un edific modern, còmode, amb moltes obertures perquè entri la llum del sol i que sigui tot l’energèticament eficient possible”. Ara bé, Jaume reitera que la part estètica no és el que realment preocupa en aquest cas. El que és important és que “el personal fos proper i que les persones que hi visquin es trobin com a casa seva: ben ateses i ben servides”. Però això són idees i perspectives de futur. Ara, només cal esperar “que tot segueixi el seu curs i entre en servei com més aviat millor”, comenta el batle de Sant Llorenç.

El solar ja és urbanitzable

7.000 metres quadrats per construir la residència en dues fases en un solar situat al Camp Vell, el qual ha estat cedit per l’Ajuntament al Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears. Ara, el Govern ha declarat aquest terreny per interès autonòmic i es pot urbanitzar. Una vegada així, toca a l’Ajuntament “vestir amb enllumenat públic i habilitar les pluvials per donar-los sortida cap al torrent”, assegura. Una feina que “ja està en marxa”.

Pep Jaume té l’objectiu que els dos processos vagin “a la par” o, fins i tot, que el que fan des del municipi vagi una mica per davant.

Amb tot, el batle llorencí espera que el ritme que duu la conselleria es mantingui i vol “pensar que no faran cap aturada”.

Back To Top
Search