skip to Main Content

Sant Llorenç, un poble que s’estima

dfAquesta setmana han començat les festes de Sant Llorenç del Cardassar. En arribar aquestes dates ens recordam de les llàgrimes de Sant Llorenç, els estels fugissers que cauen del cel aquests dies de calor cunicular. Les llàgrimes, que, alhora, ens recorden també el plany inconsolable que va viure el poble amb la torrentada d’ara fa gairebé quatre anys. Tretze morts. Devastació. I silenci. Però el poble es va refer, i gairebé sense temps de pensar-hi, el temporal Glòria, que assolava s’Illot i Cala Millor. I després un altre temporal encara més gros, el de la pandèmia de la Covid-19. I enmig de tot això, Sant Llorenç visqué encara un darrer terratrèmol. El poble de Salvador Galmés i Marga Fullana va canviar de batle. Això, a tantes altres bandes del món, no deixa de ser un fet circumstancial i fins i tot esperat. En el cas de Sant Llorenç, però, hi havia una diferència: Mateu Puigròs va ser batle liderant el Grup Independent de Son Carrió durant més d’un quart de segle. No havia de ser senzill el traspàs de poders, però a Sant Llorenç han estat especials per tenir un batle durant vint-i-cinc anys i també ho han estat per baratar-lo per un altre com si gairebé no hagués passat res. Pep Jaume, Gall, ja feia anys que era dins la Sala llorencina, i no li ha vengut de nou la tasca assumida.

Mentrestant, el poble llorencí ha tornat a preparar unes festes de pinyol vermell, participatives, entusiastes, fresques i alegres, així com són ells, així com han après a viure malgrat les adversitats. A Pep Jaume li ha arribat a la fi l’oportunitat de poder viure unes festes “normals” com a batle, cosa que no havia pogut fer fins ara a causa de les restriccions per la Covid-19. Pep Gall demana a la gent llorencina i a l’externa responsabilitat, tant a l’hora de participar a les festes i les possibles implicacions encara de la Covid-19, com també en referència als creixents conflictes de convivència que hi ha entre el jovent, amb actuacions masclistes que van en augment i que han de ser aturades no sols amb la participació activa de les institucions, sinó també de cada una de les persones que a títol individual participaran en aquestes festes tan sonades.

Així, idò, que molts d’anys a tota la gent de Sant Llorenç i que les puguem viure tots plegats amb salut i alegria, que és el que toca. De la calor, ja no en parlam.

Back To Top
Search