Skip to content

“Ser freak és tenir passió pel que t’agrada i pel que et fa anar cap endavant”

Carles Grimalt (Manacor, 1971) és el delegat de Fires de l’Ajuntament de Manacor. Parlam amb ell sobre el Manafreak, la fira de còmics, anime, ciència ficció i cosplay que tengué lloc dia 6 de maig.

En general, quin és el balanç que fas de la segona edició del Manafreak?
La valoració que en faig és molt positiva, perquè crec que hi va haver molta més gent que l’any passat. De primera hora del matí fins a darrera hora, quan els firaires desmuntaven, encara hi havia gent que se passejava, que volia comprar, que cercava més activitats per fer. De fet, vàrem haver d’aturar la pantalla del “Just dance” perquè encara hi havia una coa enorme de gent esperant per poder ballar.

Aquesta edició de la fira venia carregada de novetats. Han funcionat com t’esperaves?
Idò sí, han funcionat tal i com esperava: hem doblat programació i hem doblat espai, perquè sabíem que l’any passat la fira havia quedat petita. I enguany ha quedat demostrat que com més gran la facem, més gent vendrà. Com a dada, podem dir que a un dels tallers que s’organitzaren, el de creació d’espases làser, se’n varen fer més de 1.200.


Un dels plats estrella de la fira és el concurs de cosplay. Com en valores la participació?
Jo crec que va ser un èxit. Hi varen participar 67 persones, el nivell va ser molt alt i el jurat, que estava format per 5 membres, 3 dels quals cosplayersva estar una bona estona per triar les 3 guanyadores. Aprofit també per donar-los l’enhorabona.


Quin valor penses que té la cultura freak per als habitants de Manacor?
Jo crec que la cultura freak és molt àmplia. Per tu i jo pot ser freak comprar pedals per a la guitarra, però per un altre ho pot ser tenir una polidora per donar brillantor al tub d’escapament de la moto, saps? I clar, també hi ha gent a qui agrada jugar a la play, fer cosplay o mirar manga. Ser freak és tenir passió pel que t’agrada i pel que et fa anar endavant.

I què ha significat per a tu personalment dur a terme aquest projecte?
Per jo ha estat un gran divertiment, com sempre que organitz qualsevol
activitat. I veure que té bona acollida I que la gent s’ho passa pipa i que la gent queda a la fira del dematí al vespre, te dona una satisfacció personal amb la feina feta. Vull donar l’enhorabona, també, al meu company de feina, que és en Sebastià Benajam, que està a Fires i és qui ha posat el múscul perquè aquest Manafreak anàs endavant.

Després de fer balanç potser podríem mirar cap al futur: han sorgit idees per a un possible Manafreak 2024?
Pel 24 no seré jo que el faci, és el meu darrer any com a regidor, així que el proper equip de govern haurà de decidir què vol fer amb el Manafreak. Però si volen la meva col·laboració, sigui qui sigui que dugui l’àrea de Fires, té la meva mà estesa.

Back To Top
Search