Skip to content

“Si no fóssim una marina seca ja ens haurien convertit en un club nàutic o ens hauria absorbit Ports”

L’Associació Nàutica de s’Illot fa més de quaranta anys que es va constituir i està formada a l’actualitat per una setantena de socis, que paguen una quota anual per mantenir les despeses que genera l’associació. Ens ho explica el seu secretari, Bartomeu Pascual, que recorda que “aquesta és una de les poques marines seques que queden a Mallorca, una fórmula que el Govern mira de potenciar”. Pascual reconeix que “si no fóssim una marina seca molt possiblement l’associació seria inviable, perquè dins l’aigua això s’hauria convertit en un club nàutic o hauria estat absorbit per Ports”.

El perfil dels socis de la nàutica, és el d’”un home jubilat que té una barqueta per anar a pescar o a fer una volta per aquí a prop”. Pascual recorda que atès que les barques s’han de davallar cada vegada a l’aigua no poden fer més de cinc metres d’eslora.

L’Associació Nàutica de s’Illot depèn de Costes i és una concessió de l’Ajuntament. Els socis gaudeixen d’un servei de rampa per dur les barques a l’aigua i la policia i altres serveis de seguretat disposen de claus del moll per a qualsevol actuació que hagin de fer, atès que es tracta de l’únic port que hi ha entre cala Bona i Porto Cristo.

Back To Top
Search