Skip to content

Son Macià i s’Illot donen el tret de sortida a les seves festes populars

El passat cap de setmana, Son Macià va donar el sus a les festes del poble amb un concert de la banda municipal i amb el pregó a càrrec del metge macianer Toni Adrover, qui va fer un repàs de la seva trajectòria vital. “D’alguna manera ens va donar una lliçó de vida i va incidir en el sentiment del macianerisme” explica Catalina Pascual, membre de la Comissió de Festes del poble. De fet, el lema d’enguany és precisament aquest, macianerisme. Però què significa? “És molt difícil d’explicar: és allò que sempre hem sentit i que ens diferencia de la resta. Com que estam a un lloc que no ve de pas, ens hem hagut de diferènciar d’alguna manera de Manacor i ens hem hagut de cercar la nostra manera de fer. Com que som poquets tenim també un sentiment compartit més fort” diu Pascual.
Així mateix, pel que fa a la organització de tots els actes, Pascual explica que s’han adaptat, com ho van fer l’any passat, a la normativa Covid. “Hem preparat dues caminades i també hem recuperat la fira nocturna, aquestes són les novetats d’enguany”. La trenta-cinquena edició d’aquesta fira serà dissabte 14 d’agost a partir de les 19 h i tendrà una entrada controlada des de la plaça de l’Església. A més, comptarà amb la sortida de gegantons de Son Macià i els flabiolers i xeremiers els acompanyaran. La majoria dels esdeveniments, com per exemple la gimcana pagesa – adaptació de la tradicional festa pagesa que va tenir lloc el passat cap de setmana – se celebren a el Sementer, “el lloc tancat amb més capacitat que tenim al poble”. Un dels esdeveniments més destacats serà el XXI Campionat Mundial d’Estràngol, que serà diumenge a les 16 h. “Sempre s’ha fet i que l’any passat no ho vàrem voler eliminar perquè és l’essència del poble” diu Pascual. Concerts, contacontes, cinema i tallers completen la programació de les festes d’enguany.

Sus a les festes de s’Illot

Aquesta setmana també s’ha presentat el programa de festes de s’Illot que comencen avui, 13 d’agost i que s’allargaran fins el 22 s’agost. Entre les novetats d’enguany, destaca també la recuperació de la fira nocturna, que se celebrarà el dia 21 o el concert d’OR, el dia 14 d’agost. El frare franciscà Pere Vallespir, rector de l’església de s’Illot, serà l’encarregat de donar el sus a les festes.

Podeu consultar aquí la programació de les festes de Son Macià i s’Illot 

Back To Top
Search