Skip to content

“Són més de 400 relats que estan cronològicament desordenats”

Manuel Lozano (Manacor, 1972) és guitarrista i compositor cantant de La Vereda. Ara es llença també amb la literatura, amb “Buscándo Perderme” un recull de microrelats i textos més extensos basats en les seves vivències. Parlam amb ell sobre aquest nou projecte que es presentarà per primer cop a Mallorca el pròxim 20 d’octubre a Felanitx.

Com així decideixes escriure un llibre?
Tenia guardats diversos quaderns de viatge, on apuntava tot el que em passava, poemes, els meus pensaments… I fa tres anys, vaig tenir gent de visita a ca nostra, els vaig mostrar el que tenia i els va agradar. Llavors vaig decidir passar-ho a net. En aquesta època també vaig conèixer n’Antonio Orihuela, que és l’autor del pròleg i havia vengut a fer unes conferències. Vàrem establir una bona relació, es va interessar per tot el que feia i li vaig passar aquest material. Ell em va posar en contacte amb l’Editorial Crecida, de Huelva, que és la que ha editat el llibre.

Com s’estructura “Buscando Perderme”? Quina línia segueix?
Són més de 400 relats que estan cronològicament desordenats. Alguns són més curts i altres més llargs… N’hi ha que són d’una sola frase, per exemple. Així com trobava una llibreta, la passava a net i els títols de cada capítol del llibre es corresponen amb els noms de les llibretes. El que he fet són unes instruccions, com un manual d’ús i un mapa, per llegir d’una manera diferent. Amb el mapa el que faig és classificar els diferents textos en temàtiques com per exemple amor, drogues, reivindicació i protesta… Així cada persona pot anar cercant, per temàtiques, el que li faci més ganes llegir.

El nom del llibre ve de lletra d’una cançó de La Vereda. Està relacionat també amb el teu univers musical?
Hi ha molts microrelats que després es van convertir en cançó o que tenen una frase que apareix en alguna cançó hi estan relacionats… El que he fet és marcar-los i relacionar-los amb un llistat d’escoltes, que et diu la cançó relacionada i a través de quina plataforma la pots escoltar.

Quan es presentarà el llibre ?
Més o manco he estat un any amb la feina de revisar, llegir, corregir… Es va presentar a Huelva aquest estiu en una trobada de poesia que es fa a Moguer. A Manacor i a Palma encara no tenc res tancat però supòs que es farà, perquè em fa ganes… De moment tenc tancada una presentació que es farà el pròxim dia 20 a Felanitx a les 12.30 h a la Fira del Pebre Bord que organitza es Puput Cultural i aniré intercalant música amb la lectura de diferents relats.

Back To Top
Search