Skip to content

Torna la Fira de les Dones i serà el 5 de març

Serà l’acte central de les activitats amb motiu del Dia Internacional de la Dona i se celebrarà al Claustre de Sant Vicenç Ferrer, a la plaça del Convent i a la plaça dels Pares Creus i Font i Roig

El 5 de març, a Manacor, queda reservat per la Fira de les Dones. Així ho han anunciat aquest dilluns 31 de gener la delegada d’Igualtat, Carme Gomila, i la tècnic de l’àrea, Laura Socias, en una presentació que han fet coincidir amb l’obertura del termini d’inscripció per aquelles artistes, artesanes i emprenedores que vulguin exposar. Tenen temps fins al 18 de febrer i, si tenen dubtes, es poden dirigir al correu habilitat per a l’ocasió: firadelesdonesmanacor@gmail.com.

Durarà tot el dia i es podrà visitar al Claustre de Sant Vicenç Ferrer, tant al pati com al primer pis, a la plaça del Convent i a la plaça dels Pares Creus i Font i Roig. Calculen que hi haurà espai per uns 80 estands i per habilitar un lloc per instal·lar una petita exposició artística. El centre del Claustre, però, quedarà reservat per activitats més dinàmiques, tal com poden ser contacontes i concerts. També hi tendran cabuda aquelles entitats que treballin en clau de gènere i està previst que hi participin els col·lectius feministes del municipi.

Gomila ha afirmat que “serà una oportunitat per seguir amb l’experiència positiva de fa dos anys, que hi va haver molta participació tant pel que fa a públic com a expositors”. I és que aquesta serà la segona edició de l’esdeveniment: la primera va ser l’any 2020 i l’any passat es va suspendre per mor de la pandèmia. Al que afegeix que “a Manacor tenim un teixit associatiu i cultural molt viu” i aquest esdeveniment permet “aglutinar tot aquest talent femení i mostrar-lo amb orgull”, perquè al municipi hi ha “dones molt potents i aquesta és una manera de visibilitzar-les i que siguin el mirall de les generacions futures”.

Una activitat transversal

Socias i Gomila han celebrat que la II Fira de les Dones no sigui un esdeveniment organitzat únicament pel departament d’Igualtat. També hi participen altres àrees, com la de Comerç o Cultura. Però la transversalitat, en aquest cas, va més enllà de l’esfera política. Els instituts de Manacor i Porto Cristo que ofereixen el batxillerat artístic també hi tenen un paper important. De fet, en aquests moments ja fan feina amb la mirada clavada al 5 de març. Treballen per decorar diferents aparadors comercials i indrets d’aquests dos nuclis de població de Manacor.

Aquesta fira se celebra amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de la Dona. Però tot i ser l’acte central, no serà l’únic. Gomila ha assegurat que hi haurà activitats durant tot el mes.

Back To Top
Search