Skip to content

Torna la Fira de Teatre Infantil i Juvenil de Vilafranca

Del 8 al 12 d’octubre Vilafranca acollirà la XIII Fira de Teatre Infantil i Juvenil FIET 2015, que enguany oferirà 52 espectacles diferents, destinats als més menuts de la casa, però també als joves i adults. En total hi actuaran 48 companyies d’arreu de l’estat Espanyol, d’Irlanda, Itàlia i França.
Durant una setmana Vilafranca de Bonany es convertirà en “seu del millor teatre infantil i juvenil i en un mercat d’arts escèniques amb rellevància a nivell local, estatal i internacional”, asseguren els representants de Sa Xerxa, entitat organitzadora de l’esdeveniment cultural.
Un dels objectius clars de la FIET és la promoció de les arts escèniques fetes a les illes, però també vol ser és un espai de reflexió, i d’intercanvi. “Impulsant el naixement de nous projectes i les sinergies que involucren la indústria cultural pròpia –tant aquella que representa les arrels del poble, la seva tradició, com la més innovadora i d’avantguarda que, tanmateix, beu d’aquesta tradició– amb projectes internacionals”.
La FIET va néixer l’any 2002 gràcies a la iniciativa dels membres de la companyia Gom Teatre. L’any 2003, l’associació sa Xerxa de teatre infantil i juvenil de les Balears agafa el seu relleu amb la finalitat de consolidar i ampliar l’esdeveniment. Aquest objectiu s’ha vist complert, ja que any rere any han augmentat el nombre de companyies participants, d’espectadors, de programadors teatrals i d’activitats organitzades.
Els organitzadors recorden que des del 2012 la Fira de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears forma part de la Coordinadora de Ferias de Artes Escénicas del Estado Español (COFAE), i que “aquest fet suposà el reconeixement qualitatiu de la fira i contribueix a la presència del teatre fet a Balears a totes les fires teatrals de l’Estat i a gran part de les fires que se celebren a l’estranger”.
La XIII Fira de Teatre Infantil i Juvenil s’ha presentat avui dematí al Caixafòrum Palma, i a la roda de premsa hi assistiren el vicepresident de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, Francesc Miralles;  el director de l’Institut d’Estudis Baleàrics, Josep R. Cerdà; la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Francisca Bauzá; el president de Sa Xerxa de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears, Jaume Gomila; i representants de CaixaBank.
Back To Top
Search