Skip to content

Torna la poesia de resistència

Dins el cicle d’activitats “La guerra a casa: Mallorca 80 anys després” torna el recitat de poemes, música i dansa a càrrec d’Emma Finozzi, Alícia Olivares i Margalida Brunet.

Elles comentaren en una entrevista anterior al Cent per Cent que el plantejament de Poesia de Resistència era la d’una mirada sobre autors, poetes, artistes i persones que feren de l’art una revolució callada, una denúncia constant però sense armes ni soroll, solament amb música i paraules. Alícia Olivares recordava que “A Espanya no hi hagut justícia equilibrada. Hi ha hagut repressió. Es succeïren dictadura, democràcia…els mateixos mandataris seguiren ubicats a altres llocs de la societat i aixó es veu a l’exposició. Continuaren amb el poder de manera soterrada, però al poder”. I Emmi, durant la seva recerca personal dins els que sofriren en carn pròpia les represàlies de la guerra ha pogut constatar com encara existeix la por entre les famílies, el trauma de la persecució que encara és molt present a Manacor.

La tria de poetes de diferents països mostra un tret comú, assenyalant com aquesta resistència callada ha estat una necessitat vital. I que efectivament pot ser trobada a diferents indrets, a autors com Benedetti, Boris Vian, Lluís Llach, Luali Lehsan; formant part del nucli d’obres usades per elles. Ara sota el nom del conjunt Empells tornen a mostrar interpretar aquest espectacle a la Sala SAIM divendres 2 a les 18 hores.

Back To Top
Search