skip to Main Content

Tornen els bars, segones llars de tanta gent

Si no hi ha contraordre, dilluns que ve Mallorca entrarà en fase 2 i tots aquells bars i restaurants que no tenien terrassa o ocupació de via pública podran obrir les portes als seus clients. Serà una tornada diferent, gradual, prudent. Propietaris i clients hauran de malavejar per guardar les distàncies de seguretat. Hauran de ser escrupolosos amb la higiene personal, amb el rentat de mans en entrar als locals i la desinfecció de taules i cadires abans i després de cada servei. No hi haurà vida de tasser, i els aforaments es veuran reduïts a un quaranta per cent de la capacitat de cada local.

Són mesures necessàries per garantir que continuarem sent capaços de contenir l’avanç de la pandèmia. Tan necessàries, d’altra banda, com el retorn a l’activitat de bars i restaurants. La vida confinada ens ha allunyat de la nostra socialització familiar i d’amistats i ha tancat en banda la possiblitat de trobar-nos de forma concertada o casual a bars, cafeteries i restaurants, uns espais pensats per menjar i per beure, sí, però també per albergar la socialització tan necessària per als humans.

No serà senzilla la tornada per als professionals d’aquest sector. I més llunyana encara es veu la tornada a una relativa normalitat. Dilluns molta de gent tornarà contenta al bar, la seva segona llar. Molts d’altres, però, s’estimaran més romandre encara a ca seva, per prevenció, per deshabitud, o senzillament perquè són estugosos encara de menjar o beure en un espai que no és el seu propi. Tot és molt comprensible i natural. Bars i restaurants hauran de fer feina ara d’una forma diferent, s’hauran d’adaptar a les noves circumstàncies i hauran de pensar fórmules per poder acollir el màxim nombre de clients i alhora mantenir la sensació d’higiene i seguretat.

No viurem, perquè no convé encara, l’eufòria de molts de dijous o divendres o dissabtes vespre en segons quins locals. Hi acudirem amb mesura i amb responsabilitat. Talment com hem sabut aplicar-nos les mesures corresponents estant confinats a casa, també tocam saber-ho fer ara que entrarem dins un període de socialització com fa dos mesos que no passava.

És feina de tothom i és feina de cadascú. Mentrestant, desitjam tota la sort del món a casiners i restauradors en l’entrada en una etapa tan incerta com aquesta. Però tranquils, com deia el poeta, “si són roses, floriran”. I això esperam, que siguin roses tots els nostres bars i restaurants.

Back To Top
Search