skip to Main Content

Tornen la música, les ganes de ballar i sortir durant la nit

El cap de setmana passat, els locals relacionats amb l’oci nocturn i els concerts podien reprendre la seva activitat. Per la seva part, Es Pop esperarà a obrir, mentre que Es Vinil, Mig i Mig Copes o Es Cúbic ja ho varen fer. Properament també s’afegirà una nova discoteca, Guaguancó.

Maria Antònia Fonseca (Es Vinil): “La gent estava emocionada de poder sortir”

Que els locals d’oci nocturn poden tornar a obrir i tenen més llibertats no és cap secret. De fet, Maria Antònia Fonseca, d’Es Vinil, explica que el seu cafè – concert ha recobrat la vida aquest hivern, especialment els darrers dies. “Aquests dos caps de setmana, que nosaltres el passat ja podíem obrir fins a les 4.00 de la nit, la gent ha respost molt bé”, assegura. “La gent estava emocionada de poder sortir perquè la Covid ens ha llevat tot allò que ens feia gaudir de la vida”, afegeix. I continua dient que ella, aquest dissabte, ha observat com “la gent ja està més alegre i contenta de poder sentir música i fer alguna copa sense tenir limitacions horàries”. Ara bé, la propietària d’Es Vinil troba a faltar que les persones puguin estar dretes i ballar amb tranquil·litat, perquè, diu, “que tenen ballera i ha estat molt difícil controlar-los”.

I això és una recompensa que arriba després de mesos de patiment i incertesa. “Però Es Vinil és com un tercer fill i a un fill no se l’abandona”, fet que ha donat forces a Fonseca per arribar al dia d’avui. És més, quan li varen donar la notícia que l’oci nocturn tornava, “amb el cor estret”, es va emocionar. Perquè a ella li agrada fer feliç a la gent.

Un moment que feia molta estona que ja esperaven. Ara, però, té la confiança de no tornar a tancar. “La cosa important és que som aquí i volem fer concerts perquè la gent es pugui llevar l’energia negativa que ens ha duit la Covid”, afirma.

Biel Padilla (Es Pop): “El 80% de persones complirà les normes, però el 20% s’aixecarà”

“Fins que no s’estirin les restriccions, no obrirem”, assegura el propietari del pub Es Pop, Biel Padilla. Diu que “per estar pendent que la gent s’assegui i es posi la mascareta” no es val la pena. Al seu entendre, “no es pot obrir i controlar-ho tot perquè no som policies”. “Saps cert que el 80% de persones complirà amb les normes, però el 20% s’aixecarà, ballarà i tendràs problemes”, afirma. Un altre fet que tampoc el convenç és l’horari de tancament. I és que “quan has de tancar, encara està ple”.

Ara bé, és una decisió que s’ha meditat i s’ha pres després de veure el que passava a altres locals i llocs. També pels consells donats per part del personal que està a la porta, qui han treballat amb bona part d’aquestes restriccions durant l’estiu. Ells “comenten que així és un desastre”, explica Padilla.L’única limitació amb la qual obriria Es Pop és la limitació d’aforament.

Confia que la situació es reverteixi d’aquí a un mes o dos, quan acabi la temporada turística. Ja fa un any i set mesos que el local no es pot omplir, i Padilla creu que val més fer un mes més de bonda perquè es puguin llevar les restriccions i puguin obrir de nou “amb “tranquil·litat”.

David Serra (Mig i Mig copes): “O que tanquin o que deixin obrir, però això així no funciona”

Dissabte passat, el Mig i Mig copes va obrir les portes per oferir un espai d’oci i diversió als seus clients. I l’afluència va ser tan gran que el seu propietari, David Serra, diu que es “va desbordar un poc, que la gent tenia moltes ganes de sortir”. De fet, ja s’esperava que hi anessin moltes persones, per la qual cosa va decidir no organitzar una festa d’horabaixa com feien abans.

Però com bé dèiem, ni les restriccions per contenir la Covid ni les intencions del propietari varen impedir que el local i part del carrer s’omplís. Un fet que fa difícil que els responsables, David Serra en aquest cas, puguin controlar que tothom es comporti seguint les normes. “Si tens 90 persones a dins la discoteca no et pots assegurar completament que s’asseguin per beure, és impossible”, més que res, “perquè la gent no fa el que li dius i nosaltres no som policies”, assegura. Pel que va poder observar, els joves, que tenien entre 20 i 40 anys, que hi varen anar aquest cap de setmana es varen “comportar com s’havien de comportar quan surten”. A més, considera que aquestes normes “no tenen molt de sentit”.

Una situació que li preocupa, ja que ha “de fer fer coses a la gent que no vol fer i és impossible”, explica Serra. “O que tanquin o que deixin obrir, però això així no funciona”.

A partir d’ara, per contenir l’eufòria, al Mig i Mig copes diversificaran els esdeveniments. Repartiran la gent entre el dijous, el divendres i el dissabte. Tot i això, el seu propietari espera “que llevin les mesures aviat”.

Guillem Fullana (Es Cúbic i Guaguancó): “El que passa a defora és cosa de la policia”

El retorn de l’oci nocturn no només ha permès a Guillem Fullana tenir obert Es Cúbic fins a les quatre de la matinada, sinó que s’embarca en una nova aventura. Dissabte que ve, dia 16, inaugurarà la discoteca Guaguancó, situada devora el gimnàs Manacor. Fa dos mesos que ho tenia pendent i esperava aquest moment perquè la gent torni a gaudir de la festa.

Confia que amb la inauguració s’ompli la sala de ball, que pot albergar unes 150 persones. Però perquè no es descontroli la festa s’asseguraran que la gent compleixi amb les mesures establertes. És a dir, que ballin amb mascareta i que estiguin asseguts per beure. Un fet que aconseguiran, diu, amb cinc persones de seguretat i recordant com s’han de comportar per megafonia.

Amb el precedent del que passava avui fa uns dies a Es Cúbic, creu que no hi haurà massa problemes en aquest sentit. Ja que dissabte passat la gent va seguir les normes, tot i “l’ànsia d’aixecar-se per ballar”. I és que després de tants de mesos de no sortir de festa, es va crear una atmosfera que el va fer “com a emocionar”, ja que “tornàvem a l’ambient de què tan endarrer n’anàvem”. Va ser una experiència molt positiva per Guillem Fullana. Amb tot, el propietari d’Es Cúbic i de Guaguancó demana “paciència als veïnats que tot d’una telefonen a la policia”. Recorda que ells no poden fer res amb el que passa al carrer, tot i ser conscient que els clients surten perquè dedins no es pot fumar. Tot això, diu que la gent que es dedica a “l’oci nocturn també té dret a menjar, i per això feim tot el que podem a l’interior dels locals, però el que passa a defora és cosa de la policia”.

Back To Top
Search