skip to Main Content

UGT acusa l’Ajuntament de mantenir a l’interventor de manera “irregular”

Miquel Oliver defensa que “aquesta comissió de serveis està autoritzada i aprovada per la Conselleria de Funció Pública”, mentre  que el sindicat demana la nul·litat del nomenament i que retorni més de 100.000 € cobrats per complement de productivitat.

UGT ha acusat el batle de Manacor, Miquel Oliver, de mantenir a l’interventor municipal de manera “irregular”. El varen nomenar l’any 2017. Segons el secretari d’Administració Local del sindicat, Francisco García, l’haurien d’haver cessat en complir-se cinc anys des que va accedir al càrrec perquè, ha dit, “són llocs en comissió de servei i tenen un termini màxim”. Així mateix, ha apuntat que en aquests casos no es pot perpetuar la mateixa persona al lloc de feina.

A més a més, ha posat de manifest que l’interventor hauria cobrat “de manera il·legal” una paga de productivitat de 25.000 € anuals. Aquesta, ha comentat García, “s’havia de negociar amb la part social i no s’ha fet”. Un episodi que ha qualificat de “greu” perquè s’han gastat “diners públics en un procediment incorrecte”.

Per això, UGT ha presentat un recurs al Jutjat del Contenciós Administratiu número 2 de Palma. I ha estat admès a tràmit. En aquest, demanen la nul·litat del nomenament de l’interventor i que retorni més de 100.000 € que hauria cobrat per complement de productivitat. Es tracta, tal com ha detallat García, d’una “demanda administrativa”.

Així mateix, el departament de Serveis Públics del sindicat ha remarcat en una nota de premsa que “el truc del batle ha consistit a comunicar a l’Administració Autonòmica que la plaça està vacant i que és l’únic interessat en ocupar-la de manera temporal”. De manera que creuen que “s’ha vulnerat el dret a la negociació col·lectiva”.

La defensa

Una versió que no és compartida per l’Ajuntament de Manacor. De fet, el batle del municipi s’ha defensat de les acusacions fetes per part del sindicat UGT i desmenteix les acusacions. “No som aquí per fer les coses irregulars”, ha afirmat de manera contundent.

Oliver ha explicat que “aquesta comissió de serveis està autoritzada i aprovada per la conselleria de Funció Pública i, per tant, si algú ha fet qualque cosa irregular, no ha estat l’Ajuntament de Manacor”. I és que, ha recordat, que a l’administració municipal se “l’hi ha concedit” poder fer aquest nomenament. Doncs, “si qualcú ha fet qualque cosa malament, ha estat la conselleria”.

Així mateix, desmenteix l’afirmació feta per part del sindicat de què la retribució de productivitat seria, segons ha afirmat García, “il·legal”. Oliver, però, ha assegurat que “s’han debatut totes les productivitats en el mateix marc i taula de diàleg, per la qual cosa podríem pensar que si aquesta no està ben concedida, no hi ha estat les altres i això seria des de fa 40 anys, no perquè a aquesta l’hàgim feta nosaltres”.

Estratègia de campanya

Amb tot, Miquel Oliver entén que “UGT està en campanya i utilitza aquestes coses per fer-se notar, esperam que només faci campanya sindical”.

“Si tenen proves, que vagin al jutjat i assumirem les conseqüències”, ha dit.

Back To Top
Search