Skip to content

Un total de 30.049 electors manacorins estan convocats a votar a les eleccions europees de diumenge

Els ciutadans comunitaris que viuen al municipi han de fer un sol·licitud prèvia per poder emetre el seu sufragi aquí, cosa que fa que la variació del cens respecte d’altres comicis per aquest motiu sigui mínima

Manacor ja ho té tot preparat perquè diumenge els seus ciutadans puguin participar a les eleccions europees. Un total de 30.049 persones estan convocades a les urnes, que estaran col·locades a 46 meses repartides en 18 col·legis. La mesa amb menys votants convocats és la A del Molí d’en Polit, amb 462, mentre que la que en té més és la de Cales de Mallorca, amb 859.

Hom podria pensar que el cens pot haver variat molt respecte d’eleccions anteriors, atès que els ciutadans europeus comunitaris residents a Manacor en aquesta ocasió tenen dret a vot, com també passa a les eleccions locals, tot i no tenir nacionalitat espanyola. El cas, però, és que si volen votar aquí ho han d’haver sol·licitat prèviament i per aquest motiu la variació del cens electoral és mínima. Tanmateix, sí que és significatiu que a les darreres eleccions europees el cens total era de 28.698 persones, gairebé 1.500 menys que en el cens de diumenge que ve. La participació, ara fa cinc anys, va superar per poc el 50 per cent de l’electorat. El guanyador de les eleccions va resultar ser el PSOE, amb 3.725 vots i un 26 per cent del total, seguit del PP, amb 2.552, que representven un 17 per cent.

La coalició Ara Repúbliques, amb la presència d’Esquerra, s’enduia un 11 per cent dels sufragis, amb un nombre absolut de 1.626 vots.

La quarta posició va ser per a la Coalició per una Europa Solidària, que incloïa el PI. I els cinquens varen ser els de Podem, seguits de Ciutadans i de Vox, que no va arribar als 1.000 vots.

Fa deu anys, en canvi, l’hegemonia havia estat del Partit Popular, que va fregar e 25 per cent dels vots, seguit del PSOE i EPDD (amb ERC a dins) en un empat tècnic a la segona posició, amb un 16 per cent dels sufragis. Podem era quart, amb un 13 per cent dels vots. Com a dada curiosa, ara fa 10 anys, Vox va obtenirr al municipi de Manacor 82 vots, no arriba a un u per cent del cens d’aquell moment.

Diumenge comptarem i veurem quins són els canvis de l’electorat manacorí respecte d’aquestes dues darreres convocatòries.

Back To Top
Search