skip to Main Content

Unes festes del Carme adaptades a tots els públics

La flexibilització de les mesures per contenir la pandèmia permetran que les festes de Porto Cristo acullin actes més diversos que no les anteriros.

Porto Cristo es prepara per celebrar les festes de la Mare de Déu del Carme amb més llibertats i possibilitats que l’any anterior. El tret de partida serà amb el pregó, que enguany es dirà dijous 8, tot i que el 7 de juliol ja hi ha activitats preparades. El nucli, però, gaudirà d’un ambient festiu fins dia 18. Serà una setmana i mitja plena d’actes pensats per a tota classe de públic. El regidor de festes de l’Ajuntament de Manacor, Artur Aguiló, assegura que hi tendrà cabuda des dels padrins fins als nets.

Per poder preparar les festes del Carme, s’han reunit amb les diferents entitats portenyes. El delegat de zona costanera, Sebastià Nadal, explica que els hi varen demanar “propostes tenint en compte que encara no havia sortit les darreres mesures”. Després d’això, el delegat de festes i el seu equip intenten “tancar un programa on estiguin englobades totes les edats”, afirma. Reunions de les quals han sortit algunes idees que es podran dur a terme aquesta setmana i mitja. Entre altres, arran de les seves peticions, negocien dur a Porto Cristo atraccions de fira i cotxes de xoc. Una reivindicació, diu Aguiló, que fa anys que tenen.

Activitats infantils, exhibicions i una fira nocturna

Així, el programa consta de tallers infantils “duits a terme per l’Ajuntament i les AMIPAS dels centres Mitjà de Mar i Ses Comes”, segons explica Aguiló. “Hi haurà una diada que havia de ser d’asseguts, però al final hi podrà haver un parc infantil amb castells inflables”, assegura.

A més a més, enguany hi haurà fira nocturna artesana, que serà la primera després de molt de temps. El regidor encarregat, Carles Grimalt, explicava que aquesta se celebrarà dia 9 de juliol al Riuet i amb un màxim de 250 persones. També anuncia que el mateix dia hi haurà la semifinal del Premi Ciutat de Manacor de Música Guillem d’Efak.

També es mantenen les exhibicions de les tres acadèmies de ball de Porto Cristo. També es podrà dur a terme la missa a l’exterior de la plaça del Carme. Amb tot, un dels actes que més destaca Artur Aguiló és que hi tornarà a haver una ballada popular.

Però no tot es pot recuperar

“Ja ens agradaria poder-ho fer igual, però encara que hi hagi flexibilitat no podem fer el que vulguem”, explica Artur Aguiló. I és que aquest 2021 les festes del Carme no tornaran a ser cent per cent igual a com eren en la prepandèmia. Per una banda, el delegat de festes destaca que “tot el que és menjar no està permès, per tant no hi haurà mostra de cuina marinera”. Una llista a la qual se suma la processó amb les barques per la Mare de Déu i els focs artificials.

Aforaments limitats i controls

Les restriccions, en aquests moments, són més laxes. Però això no vol dir que siguin inexistents. Fet que tenen molt present a l’organització. Aguiló explica que “veníem d’unes festes culturals d’asseguts i amb distàncies; i ara ens han obert les portes i com a Ajuntament seguirem conservant els aforaments, però sense distàncies de seguretat”, el que “permetrà distribuir millor els actes”. També recorda que els actes seran d’asseguts, amb mascareta obligatòria i adquisició prèvia d’entrades a enviumanacor.cat per unes activitats o a través d’un telèfon per unes altres.

l delegat de zona costanera explica que la idea prevista era fer-ho tot en un espai tancat per controlar l’accés i “tenim la sort que tenim una plaça com la de Sol i Lluna” que ho permet. Així, la majoria d’actes es farien allà. Ara bé, puntualitza dues excepcions: el triatló i la fira.

Back To Top
Search