Skip to content

“Vàrem veure que dedicàvem molt de temps a les pantalles i ens preocupàrem”

 

Aina Mas Llodrà és de Porto Cristo i alumna de 5à de primària al CEIP Ses Comes. És, també, membre del Consell d’Infants, després de ser triada pels seus companys entre un total de cinc candidats. Ella és una de les protagonistes del vídeo que ha fet el Consell d’Infants per alertar de l’abús de les pantalles per part d’infants i joves. Ell mateixa va aportar la idea de fer el vídeo al parc de Na Molla, però les decisions, recorda, “les prenem entre tots”. El vídeo, recorda, l’han fet perquè “hi ha gent que mira massa temps les pantalles. Per això vàrem fer un qüestionari i vàrem veure quant de temps ho miràvem, i ens vàrem preocupar, perquè eren moltes hores”, diu Aina Mas.Ella diu que no té mòbil, i que quan li ho proposen fa feina amb el Chrombook que hi ha a l’escola. “L’ordinador, a ca nostra, el mir tant per entreteniment com per feines d’escola”, diu Aina, que afirma que “m’és igual no tenir mòbil perquè tanmateix puc emprar el de ma mare, quan me’l deixa”. Aina Mas Llodrà espera que el vídeo pugui arribar a molta de gent i que servesqui per sensibilitzar tothom que massa pantalles no són bones: “He vist que molts d’adults també fan servir molt el mòbil, i això també em preocupa”.

“Les pantalles ens aïllen”

Núria Forteza González és alumna de l’escola de Sant Francesc. Fa cinquè de Primària i té deu anys. Va ser l’elegida d’aquest centre entre quatre candidats per formar part del Consell d’Infants.
Núria Forteza ens explica que no té mòbil, però sí que reconeix que a ca seva, “Tenim un ordinador i una tauleta. L’ordinador l’empr per fer tasques que ens  donen a l’escola que s’han de fer amb ordinador, i la tauleta l’empr per jugar quan no tenc res a fer, però molt poquet”. Ella calcula que entre una cosa i l’altra, al dia pot passar una hora i mitja, “més o manco” davant la pantalla”. Així i tot ens explica que “l’escola ens deixa els chromebooks. però no hi passam gaire temps a davant, només per fer qualque activitat o qualque fitxeta”. Núria diu que si han fet aquest vídeo ha estat perquè “volem dir a la gent que faci més coses i que no passi tant de temps amb les pantalles”. Per a aquesta alumna de Sant Francesc “les pantalles ens aïllen, i veim que de vegades ens estimam més xerrar amb els amics per whatsap i el mòbil que en persona, i això no ens agrada”.
Núria Forteza veu que “els pares també fan servir bastant el mòbil, i nosaltres també, i així ja no passam tant de temps amb la família”.
Aquesta membre del Consell d’Infants espera que “la gent vegi que és millor fer altres coses, com ara activitats extraescolars o sortir a jugar amb els amics, que no estar tot el temps davant les pantalles”. El ressò d’aquest vídeo segur que ajudarà perquè el desig de Núria Forteza pugui esdevenir una realitat.
Back To Top
Search