Skip to content

“Volem que el nostre carrer acabi sent un conte”

“L’any passat va ser el primer any que ho vàrem fer. Amb la pandèmia ens trobàvem tots molt tots sols i avorrits. I com que aquí no ens decoren ni ens posen res vàrem decidir donar una mica d’alegria al barri”. Qui parla és Alicia González una de les veïnades que elaboren la decoració nadalenca del carrer de les Pedreres Blanques, a Porto Cristo. Són deu cases que hi col·laboren econòmicament, i set persones les que hi fan feina perquè el carrer estigui enllestit en arribar el mes de desembre. Juntament amb Alicia, també hi posen les mans Lupe Ruiz, Rafael Rama, Javier Pozo, Lluís Perez, Ana Álvarez i Eloísa.

Tot i que es presenten al concurs que convoca l’Ajuntament, la finalitat no és aquesta, sinó “donar alegria i color al carrer per aquestes dates”. En qualsevol cas, si guanyaven, tenen clar que “reinvertiríem el premi en més material per a la decoració de l’any que ve”. De fet, de material en compren poquíssim, només la pintura i el tractament perquè les figures puguin ser resistents a les inclemències del temps. La resta, diuen, “és tot material reutilitzat que anam a cercar al punt verd o que trobam pel carrer. No compram res”.

Galletes de gingebre, trencanous, garrots de caramel i altres motius nadalencs molt europeus configuren una decoració que els vespres s’il·lumina amb llumets sostenibles, “que van amb una petita placa solar”.

Aquests veïnats hi han fet tres mesos de feina: “Ho feim a estones perquè enguany ha plogut molt. Entre setmana feim feina dins les cases i els caps de setmana, que hi ha més gent disponible, sortim per instal·lar-ho al carrer. El que cream a poc a poc cada any volem que acabi sent un conte”.
Adornar el carrer ha servit també a aquests veïnats per mantenir-lo. “Si el carrer està net”, diuen, “és perquè nosaltres l’agranam i llevam les males herbes, hi ve poca gent, de l’Ajuntament per aquí”.

 

Back To Top
Search