Skip to content

VOX reprova en un comunicat un cartell de Lluïsa Febrer del fogueró de l’Assemblea Antipatriarcal

Segons el comunicat de la formació ultradretana, Esteban Sureda “denuncia el lamentable muntatge de l’artista, en què el nostre diputat nacional Jorge Campos és objecte de befa”.

El diari Última Hora fou qui precipità les reaccions, en publicar una notícia sobre les dites il·lustracions. I arran d’aquest ressò mediàtic, el portaveu voxer Esteban Sureda ha fet públic un comunicat en què “denuncia el lamentable muntatge de l’artista Lluïsa Febrer, on el nostre diputat nacional Jorge Campos és objecte de la crítica i la burla en una de les 18 obres aportades al fogueró de Sant Antoni de l’Assemblea Antipatriarcal de Manacor per l’artista mallorquina”. Segons Sureda, “Febrer es burla de Campos, associant l’Oficina de Garantia de la Llibertat Lingüística, impulsada per VOX, al nazisme amb caricatures humanes fent el salut feixista amb una esvàstica tatuada al pit”. Finalment, el portaveu proclama que “no permetrem que una festa tan tradicional i nostra com Sant Antoni es polititzi per meros motius ideològics”, tot ignorant la tradició de sàtira i denúncia politicosocial que, efectivament, es donen durant aquestes festes tan nostrades.
La resposta de l’executiu de l’Ajuntament no es feu espera i emeté un altre comunicat per tal de “donar suport a Lluïsa Febrer i rebutjar la censura de Vox”. MÉS-Esquerra hi declara que “no permetrà de cap manera que, precisament aquells que atien l’odi i la confrontació, es converteixin ara en jutges d’allò que està bé o no i promoguin la censura entre les persones que es dediquen a la creació artística. Ni una passa enrere en la defensa de la diversitat, el respecte per la lliure creació i la lluita feminista”. L’executiu acabà la comunicació amb un lema contundent: “L’odi i la intolerància no passaran”.
Per la seva banda, Lluïsa Febrer declarà a través de les xarxes que “jo estic molt tranquil·la perquè a mi no m’ha denunciat ningú: VOX sols ha fet un comunicat perquè no els ha agradat que critiqués les seves polítiques d’atac a la llengua (segregació lingüística a educació, llevar el requisit de català a sanitat i creació de l’oficina de “llibertat lingüística”)”. De manera més oficial, respongué al diari Última Hora que la seva intenció era “demostrar que, des de que governa la dreta, ens estan tornant a fer un traje. Sí, celebrem Sant Antoni, però ens estan fent gols per tots costats”. D’altra banda, feu notar que hi ha “informació que ha passat per alt i que els mitjans de comunicació no han cobert, com la reactivació de les obres dels xalets de Cala Romàntica”.

Back To Top
Search