skip to Main Content

“Vull provocar amb els colors i les temàtiques”

L’artista pop Alice Oplatková (República Txeca, 1984) fa 12 anys que viu a Cala Millor i ara ha inaugurat el seu darrer projecte, ‘Fuck Art’, a la galeria Ca’n Dinsky de Son Servera. Explica una història provocadora amb cada quadre. Es pot anar a veure els divendres i dissabtes d’agost.

El teu darrer projecte pictòric és ‘Fuck Art’. Què hi trobam?
La gent es trobarà una pintura bastant pop, molt colorista i que cada quadre conta una història. Hi ha moltes històries, frases i textos amb la influència del cinema, la música o els meus somnis. També hi ha la influència del meu oncle, que era col·leccionista de cartells txecs dels anys 60 i 70. Dels anys dels comunistes, que hi havia molta de creativitat a Txèquia. És un conjunt d’influències i el resultat és una pintura molt expressiva que explica moltes coses.

I quin tipus d’històries expliques?
Per exemple, hi ha un quadre que va d’una pel·lícula porno dels anys 70 i conta la història d’aquesta gravació, que és una història. Abans, s’hi explicaven històries, no com avui en dia. O un altre quadre, on explic la història dels meus oncles als anys 80; el que jo record després d’haver-los visitat al seu jardí.
Quin és el teu objectiu amb el projecte?
En general no tenc objectiu, només vull mostrar a la gent el que m’agrada fer i que la gent senti qualque cosa per la meva obra. Que sorgeixi una connexió amb els meus quadres. És a dir, sorprendre a la gent amb la temàtica i els colors. També amb els títols.

I a què es deu el projecte? Per què aquest títol?
El nom ve perquè jo faig pop-art, i vaig convertir aquest nom en ‘Fuck Art’. Això és perquè cont històries amb elements eròtics. Però no només això. Si no que vull provocar amb els colors i les temàtiques boges. Hi ha dibuixos animats, moltes cares i coses sense sentit. Hi ha molta provocació i vaig pensar que aquest títol era perfecte.

És un art de protesta?
No. Pint per gust. Provocar un poc amb les històries, sí, i crear una història boja que impacti. Només hi ha la història que cont.

Hi ha més temes a destacar, a part de l’erotisme?
Tot està mesclat. Agaf com a referència la pintura de Basquiat, m’inspira molt. També de la música i em qued amb títols de les cançons que em poden motivar.

Els quadres tenen relació entre ells o són independents?
Cada quadre explica la seva història. Són completament diferents. No reproduesc un estil. Són moltes històries ii cada quadre te el seu món. No es poden comparar.

Voldries afegir qualque cosa més?
L’exposició encara està oberta els divendres i dissabtes a partir de les 19.00 hores. Però si qualcú no la pot visitar, que em telefoni i jo li puc fer una ruta.

Back To Top
Search