skip to Main Content

“Xerrant s’entén la gent”, una proposta per aprendre a parlar en públic i millorar les habilitats comunicatives

Vèncer la por a parlar en públic, però també entrenar les habilitats necessàries per comunicar i expressar les idees de forma clara, transmetre els desitjos amb autoconfiança i millorar en el pla personal i en el laboral. A grans trets, això és el que pretén el curs “Xerrant s’entén la gent. Comunicació eficaç i relacions exitoses” que s’inaugurarà el dijous 3 de novembre a l’Acadèmia Manacor.

Impartiran el cicle formatiu Pedro Artigues, mestre especialitzat en audició i llenguatge, i els psicòlegs Jaume Brunet i Mélanie Perpiñá. Els tres seran els “entrenadors, però els actors principals seran els alumnes, perquè tot el que desenvoluparan ja ho tenen. Noltros només els ajudarem a sortir de la zona de confort”, expliquen Artigues i Brunet, dos dels conductors d’aquest programa impulsat per l’Acadèmia Manacor amb la col·laboració del Centre d’aprenentatge i assessorament psicològic Esquilet.
De fet, no es tracta d’un curs teòric, sinó pràctic, dividit en 12 sessions, més una sessió final, durant les quals es donaran unes pautes que els alumnes hauran de practicar durant la setmana per a després posar l’experiència en comú davant el grup. Es treballarà també l’estructura del discurs i tècniques de control de la veu.
Aquesta proposta de formació és especialment indicada per a comandaments intermitjos de qualsevol empresa que han de desenvolupar la capacitat de liderar un equip, estudiants que han d’exposar els seus coneixements oralment, comercials que han de convèncer els seus interlocutors, professionals que han de parlar en públic… Però el curs està adreçat al públic en general, perquè “millorar les habilitats comunicatives pot ser útil en moltes situacions del dia a dia, i contribueix a millorar les relacions interpersonals”.
Jaume Brunet detalla que “Xerrant s’entén la gent. Comunicació eficaç i relacions exitoses” és un programa d’entrenament que “s’encarregarà d’activar les habilitats i l’actitud necessàries per comunicar, desenvolupar coratge, marcar-se fites que motivin, gestionar el treball en equip, afrontar la vida amb una actitud positiva, potenciar la intel·ligència emocional, manejar l’estrès, aprendre tècniques discursives i de negociació i augmentar la qualitat de les relacions humanes, en l’àmbit social, laboral i familiar”.
El curs s’iniciarà el 3 de novembre i finalitzarà el 12 d’abril, i les sessions es duran a terme els dijous de 19:30 a 21:30 a l’Acadèmia Manacor (Via Portugal, 41).

Back To Top
Search