Skip to content

Ara sí, que boti Manacor!

La murta endomassava l’asfalt i dues taus presidien des de les persianes del sòtil la façana de Cas Baciner. Un any més, centenars de persones s’han concentrat davant la porta esperant el gran moment. A quinze minuts de començar, el “boti, boti, boti, artanenc el qui no boti” entretenia l’espera dels impacients, tot fent esment al poble veí que a aleshores ja acabava la seva festa. Però la manacorina, la nostra, encara havia de començar.

El cel, estirat i amb pocs niguls llunyans, ha decidit acompanyar també la celebració. Amb un poc de sort, avui no plourà. El vent, però, duia un fred d’hivern que els manacorins enyoraven quasi tant com la festa. Una enyorança dibuixada en les cares dels més joves, que esperaven des de les 10.30h del dematí. A la fi, quasi quatre hores més tard, compareixien els protagonistes: Sant Antoni i els dimonis, símbols de la festa, símbols del poble.

Com cada any, els balls de Cas Baciner i els de l’Ajuntament marcaven l’inici d’un recorregut que s’esdevenia amb puntualitat i normalitat. Aquest, però, ha estat només un tast de la llarga diada que queda per esdevenir. Ara sí, és la nostra hora. Ara sí, que boti Manacor!

Back To Top
Search