Skip to content

NOTÍCIA

El XIII Tast de Vins de la DO Pla i Llevant de Fires i Festes du la millor oferta dels cellers de la comarca al Claustre de Sant Vicenç

Onze cellers de la DO Pla i Llevant, un tast de productes artesans i l’empenta de la Confraria de Tastavins han fet possible la principal cita anual en què els ciutadans de Manacor poden conèixer els vins que es fan més a prop de ca seva i les persones que els elaboren. El XIII Tast de Vins de la DO Pla i Llevant de Fires i Festes ha reunit al Claustre de Sant Vicenç de Manacor onze cellers dels tretze que formen la DO. Així els cellers Vins Antoni Gelabert, Vins Miquel Gelabert, Bodegues Pere Seda, Vins i Vinyes Miquel Oliver, Butxet, Can Majoral, Vidauba, Bodegues Bordoy, Vins Can Coleto, Armero i Adrover i Vi Rei han donat a conèixer entre el públic els seus nous vins i tot el que poden oferir les seves bodegues. Els assistents, a més del vi, han pogut tastar els productes artesans mallorquins que ha oferit Hiper Centro.

Cal recordar que la confraria de Tastavins de Mancor durant les Fires i Festes també ha impulsat el IV Curs de tast de vins. I, a més, durant l’any organitzen moltíssimes activitats com conferències, tast de vins i visites a cellers que ajuden a difondre l’ancestral cultura del vi a Manacor. “El vi és molt important per a la nostra cultura i és molt més que una botella o una bóta. El vi és paisatge, és agricultura, és estimar la feina al camp i al celler. El vi és un producte que representa la terra que l’ha vist créixer i aquest és el valor que li hem de donar”, comentà el batle amb els responsables de la Confraria de Tastavins de Manacor.

Els vins del Pla i Llevant
La Denominacion d’ Origen Pla i Llevant es va fundar l’ any 1999. Agrupa 18 municipis de les comarques del Pla i del Llevant de Mallorca: Algaida, Ariany , Artà , Campos , Capdepera , Felanitx , Llucmajor , Manacor, Maria de la Salut , Montuïri , Muro , Petra, Porreres, Sant Joan, Sant Llorenç des Cardassar, Santa Margalida , Sineu i Vilafranca de Bonany.

Actualment formen part de la Denominació d’Orígen 13 cellers i 67 viticultors, que conreen un total de 444 hectàrees de vinya. En aquesta extensió els viticultors de la DO Pla i Llevant cultiven les varietats chardonnay, moscatell de gra petit, moscatell d’Alexandria, Parellada, Riesling, Viognier i les autòctones Premsal Blanc i Giró Ros per elaborar els vins blancs.

Per extreure el vi negre cultiven les varietats cabernet sauvignon, merlot, monestrell, pinot noir, Syrah, Ull de llebre i les autòctones callet, Mantonegro, Fogoneu i Gorgollassa. Aquests foren alguns dels aspectes que els representants dels cellers comentaren amb els assistens al XIII Tast de Vins de la DO Pla i Llevant de Fires i Festes.

Molts dels visitants estrangers s’interessaren per la influència del clima sobre la producció de vi. Els viticultors els explicaren que les vinyes de la zona del Pla i Llevant estan situats a menys de 100 metres d’altura, practicament a nivell del mar. A més Les brises marines influeixen sobre les vinyes i el vent d’Embat, que bufa diàriament com a conseqüència de la variació de la temperatura, modera la calor i el fred i determina la formació de la nuvolositat i de petites pluges que són bones pels cultius.

PUBLICITAT

Back To Top
Search