Skip to content

Restablert el servei de recollida de fems

Una vegada suspesa la vaga, segons han explicat des de l’empresa concessionària ara mateix hi ha set camions recollint fems a Manacor, dos camions més petits i també el remolc amb grua que normalment es fa servir per recollir els trastos. “Vull agrair l’esforç dels treballadors, que estan disposats a fer més feina que mai perquè s’acabin les molèsties que ha provocat l’acumulació de fems i perquè els carrers de Manacor puguin tornar a la normalitat”, ha explicat el batle. De fet el servei de recollida de fems multiplicarà les freqüències de recollida fins que hagi desaparegut tot el fems dels carrers del municipi i després està previst que es netegi la brutor acumulada sobre les voreres i l’asfalt amb aigua a pressió, han indicat des de l’empresa concessionària

Negociacions
Després d’una reunió que durà més de sis hores, els representants dels treballadors i de l’empresa LUMSA varen arribar ahir a un principi d’acord per suspendre la vaga de neteja i recollida de fems que han mantingut els treballadors des de la nit de dijous fins avui a Manacor. El principi d’acord s’ha produït aquesta nit a la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, en una llarga negociació en què ha mediat la directora general de Treball, Economia Social i Salut Laboral, Isabel Castro, i amb la participació personal del conseller, Iago Negueruela. A les negociacions també hi ha participat el batle de Manacor, Pedro Rosselló.

Segons han indicat les parts, una vegada la vaga queda en suspens s’obre un nou procés de neogociació de determinades condicions, en el qual també hi participarà la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria.

Cal recordar que en anteriors negociacions els treballadors de LUMSA reclamaven un augment salarial d’un 4,5% i que l’empresa oferia tan sols un 1%, i de manera poc clara, segons els sindicats.

Així, es tanquen cinc jornades de vaga que han deixat els contenidors i els carrers de tot el municipi en una situació insostenible.

image

Back To Top
Search