skip to Main Content

La Crida des del balcó de l’Ajuntament i la sortida de la Mulassa donen el sus a la setmana de festes de Sant Jaume

“Vilans de Manacor, preneu els carrers del vostre poble, encamisau-vos d’alegria blanca, enceneu el foc dels festers, cremau la roba vella i el mal fat, incinerau els baleigs que us corquin les bigues d’una vida plena”. Amb aquestes paraules, que enguany des del balco de l’Ajuntament ha pronunciat el professor i periodista Antoni Riera, s’han iniciat les festes de Sant Jaume. I és que el balcó consistorial ha estat per primera vegada testimoni de la Crida de Sant Jaume, el text que des de fa alguns anys serveix per convidar tothom a celebrar la festa patronal de Manacor.

Riera ha parlat de la importància de les festes per a “fer poble i fer país” i ha volgut agrair l’esforç de l’Obreria, dels Cavallers i de tots els organitzadors per retornar l’esplendor a les Festes de Sant Jaume. Tots els que encara no tenen la camiseta oficial de les festes han pogut comprar-la a la paradeta que muntaren els voluntaris de l’Obreria de Sant Jaume. Una paradeta on també es poden adquirir més productes relacionats amb la festa i que tothom podrà trobar en els actes més importants del programa.

“Saludau la bona nova d’una festa tan novella com antiga. Indagau els segles de la vostra història i conrau els solcs fecunds del vostre futur. Feis sonar la música per les places, cantau i dansau com si repicassin esquelles i picarols de gresca dins les nits de lluna i revetla. Trescau els carrers de la vila, feis honor al nostre patró i al nostre rei en Jaume” ha continuat la crida a la festa pronunciada per Riera. Una crida que ha encès les ganes de bauxa de tots els que s’han reunit davant l’Ajuntament de Manacor cridats per l’inici de les festes i per la sortida de la Mulassa.

I és que amb només un any de vida la Mulassa, la versió de cartró de l’animal que antigament se sortejava en una rifa en motiu de les festes de Sant Jaume, ha esdevingut un dels atractius més reconeguts de la festa. Enguany els veïns de Manacor han tornat a concentrar-se per veure-la ballar i seguir-la amb els músics que l’acompanyen pels carrers de Manacor. Així, tota la comitiva de la festa ha acompanyat els balls de la mulassa pels carrers del centre de Manacor. Amb els veïns i veïnes que s’han sumat a la festa la Mulassa ha recorregut el trajecte que va de l’Ajuntament fins a sa Bassa, ha passat per la torre del Palau, la plaça de Ses Verdures i ha tornat a l’Ajuntament, on la figura romandrà exposada durant les festes.

 

Back To Top
Search