skip to Main Content

MÉS-Esquerra vol reformular la mobilitat a la primera línia de Porto Cristo

MÉS-Esquerra ha registrat una moció per tal que el Ple de l’Ajuntament de Manacor es replantegi la mobilitat a la primera línia de mar de Porto Cristo a partir d’un procés participatiu. Avui matí el cap de files de la formació, Miquel Oliver, i l’exdelegat del batle al poble, Josep Barrull, han presentat la proposta.

En primer lloc han evidenciat les dificultats per a la mobilitat dels vianants que suposa tenir voreres tan estretes i entorpides per terrasses a la via més concoreguda del poble. Des de MÉS-Esquerra apunten que “vist que molts de municipis turístics han remodelat les seves primeres línies plantejant de manera total o parcial àmplies zones per a vianants i restriccions als vehicles motoritzats, pensar amb un canvi d’aquest tipus a Porto Cristo és complex, però no impossible.” Proposen un procés participatiu en què tots els agents implicats i ciutadania hi poguessin dir la seva i també faria falta que experts en mobilitat i urbanisme donassin solucions i recomanacions tècniques a tot allò que s’hi plantejàs. A partir d’aquí i de les possibilitats econòmiques es podria sotmetre a consulta ciutadana quines haurien de ser les millors opcions a prendre i també prioritzar-les.

Segons Oliver: “la primera línia, entre Can Blau i el carrer de la Mar, té un gran valor econòmic, turístic i paisatgístic. A dia d’avui suporta un gran nombre de vehicles a motor que sens dubte lifan perdre part d’aquest atractiu. És necessari revertir la situació i millor si ho feim amb el màxim de gent a favor.”

Per acabar i en relació amb la qüestió, l’equip de govern municipal té previst a curt termini, tot i que les obres no estan encara licitades, invertir uns 300.000 euros en la remodelació de dos carrers de la segona línia del poble. Per això, segons Oliver i Barrull: “Si el procés participatiu i d’estudi tècnic tira endavant sembla que es recomanable deixar-les en suspens i només fer-les si així sortís dins les conclusions i dins l’ordre de prioritats. És més que evident que fer ara aquestes obres a segona fila, condiciona allò que s’hagi de fer en la primera i el seu entorn.”

Back To Top
Search