Skip to content

Els alumnes de Manacor demanen en el Parlament una millor acollida pels refugiats de guerra i mesures pel benestar dels joves

 

Els escons del Parlament de les Illes Balears on normalment s’asseuen els polítics s’han omplit d’infants i joves amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Infància. Quinze alumnes de l’IES Manacor, l’IES Mossèn Alcover i l’IES Porto Cristo hi han acudit acompanyats dels seus professors i de la regidora d’Educació de Manacor, Catalina Riera. Els alumnes del municipi han estat els encarregats de defensar les seves pròpies propostes des dels escons del Parlament. Tots ells han reclamat que es millori l’arribada i l’acollida dels refugiats de guerra i també que es millorin les condicions que afavoreixin el benestar i la salut dels joves.

La cinquena edició del Parlament infantil s’ha dedicat a tractar temes com les migracions i les persones refugiades, benestar i bona salut, igualtat d’oportunitats i protecció. Enguany més de 60 infants de Manacor, Palma, Santa Maria del Camí, Formentera, Eivissa, Santanyí, ses Salines, Maó i Santa Eulària des Riu han presentat les seves propostes. Els joves han acudit al Parlament a defensar, precisament, els seus interessos i allà varen poder proposar les seves iniciatives i les varen debatre amb els representants dels partits polítics amb presència al Parlament de les Illes Balears.

Els representants de l’IES Porto Cristo s’han centrat en algunes propostes que haurien de facilitar l’arribada de persones refugiades. “Hauríem d’oferir la nostra ajuda en tots els àmbits, sense cap limitació” perquè “en el món hi ha gent que ho està passant molt malament i aquestes persones necessiten ajuda”. Segons han defensat els alumnes “nosaltres som els encarregats i encarregades d’aportar-la, el nostre municipi està fent el possible per ajudar aquestes persones però no és suficient: ens hem d’unir”. Per això han demanat a l’Estat que “faciliti la legalització dels seus papers”, al Govern de les Illes Balears que “els asseguri un sostre i l’educació dels nins i les nines” i als ajuntaments que “aporti menjar i les matèries primeres necessàries”.

En el mateix sentit s’han expressat els alumnes de l’IES Manacor. “La proposició de llei del nostre institut té per objectiu conscienciar i trobar camins més eficients per ajudar totes aquelles persones que han de fugir del seu país a causa de conflictes bèl·lics, motius econòmics o ideològics, catàstrofes naturals…”. Per això exigeixen “més seguretat a les fronteres perquè aquesta gent no caigui en mans de persones sense escrúpols, més agilitat a l’hora de tramitar la documentació i l’acollida, més espais per poder acollir-los, més pressupost per poder donar una vida digna als refugiats i mesures que facilitin i fomentin la integració mitjançant accés a l’educació, al treball, a la sanitat pública, a la llengua…”.

Per part seva els alumnes de l’IES Mossèn Alcover s’han preocupat del benestar i la salut dels joves i han proposat diferents mesures “que s’haurien de donar al nostre entorn, Manacor, perquè els joves de la nostra edat tenguéssim un marc adequat per a un bon desenvolupament des del punt de vista físic, mental, espiritual, moral i social”. Així, han detectat una “manca d’espais de relació” i per això proposen la creació “d’una xarxa de casals de joves i que aquests estiguin correctament gestionats”. A més també demanen piscines publiques per al lleure i espais per poder fer activitats físiques no competitives i per això proposen que s’obrin els patis de les escoles els capvespres i els dissabtes”.

Els alumnes han defensat les seves propostes davant els representants polítics dels partits amb representació al Parlament, que hauran de debatre les iniciatives dels joves. La sessió infantil del Parlament se celebra des de fa cinc anys amb motiu del Dia Universal de la Infància, que es commemora cada 20 de novembre. L’organitza el Parlament de les Illes Balears, UNICEF Comitè Balears i l’Oficina de Defensa dels Drets del Menor.

Back To Top
Search