Skip to content

“Amb la incorporació de romanents, el Consell podrà comprar la Llar del carrer Nou”

Maria Bauzà (Manacor, 1972) és llicenciada en Ciències Econòmiques per la Universitat Pompeu Fabra i màster en Hisenda Pública per la UIB. Militant de sempre del Partit Popular, va entrar com a regidora a l’oposició a l’Ajuntament manacorí i ara és consellera electa al Consell de Mallorca.

Com és el dia a dia al Consell? Has conegut diferència respecte de quan estaves a l’Ajuntament de Manacor?
A nivell de feina, com ja fèiem a l’Ajuntament, assisteixes a comissions, a plens, a actes… Tenim reunions internes i també per escoltar entitats i persones, per ajudar-les. El funcionament pràcticament és el mateix. Sí que és ver ue els temes són molt més amplis i la responsabilitat és a tot l’àmbit de l’illa, amb pressuposts molt més grossos, també.

Com és una jornada de feina teva? Hi vas en transport públic? Comences a les vuit?
Fins ara hi havia anat en transport públic, però recentment m’he comprat un cotxe elèctric i hi vaig en cotxe. Hi anam des del matí fins al migdia i resolem tots els temes que ens puguin sortir aquell dia, a banda de les comissions que ja hi pugui haver convodades.

L’anterior conseller de Carreteres va deixar moltes feines pendents… Carretera vella de Sant Llorenç, Via Portugal, rotonda a la zona Acadèmia Nadal i Enagistes, Via Palma o l’avinguda del Torrent, que ja l’han presentada un parell de vegades i no es fa. Quina és la prioritat?
El conveni per a l’avinguda del Torrent que va signar el senyor Sevillano té deficiències jurídicques i a més a més no estava pressupostat. Ajuntament i Consell hauran de fer feina conjunta. Ho tenen damunt la taula. També feim feina amb cala Varques. La gent també em demana pel bar de l’hipòdrom que aviat es traurà a licitació. El president Galmés vol tornar l’esplendor al trot i ja hem pressupostat més doblers per a les carreres. Cimentarem les quadres, condicionarem la terrassa i el jardí del bar de l’hipòdrom. Amb els doblers invertits es podran córrer 48 carreres més a Son Pardo i 40 a Manacor. A més, amb la incorporació de romanents aprovada, podrem adquirir la llar de Manacor al carrer Nou.

Fas vida de partit a Manacor? Estàs al dia de les qüestions de política municipal encara que ja no siguis regidora?
Sí, sí, i tant. El partit no es deixa mai de banda.

Us heu abstingut a la votació per la creació de la gerència d’Urbanisme, però en canvi heu fet un comunicat en què us mostrau satisfets perquè s’ha aprovat… Per què?
El que fa falta a Urbanisme són professionals. El gerent podrà ser més útil o no depenent de les funcions que se li assignin.

Quins són els objectius de legislatura del Consell de Mallorca?
El president Galmés ja va dir en campanya que vol dur el canvi a les nostres illes. El que volem és dur aquest canvi, millorar la qualitat de vida de tots els mallorquins, per a nosaltres les persones són una prioritat. Defensam la cultura i el patrimoni, protegim els artesans, i impulsam un govern municipalista. Estam al costat del turisme responsable i sostenible i lluitam contra l’oferta il·legal.

Ja per acabar. Com és la convivència amb els socis de govern de l’extrema dreta? Hi ha tensions?
No tenim cap tipus de tensió, perquè hi ha un pacte totalment estable i sense cap classe de conflicte.

Back To Top
Search