skip to Main Content

Antoni Janer parlarà dels vincles de les festes de Nadal amb el món clàssic

Coincidint amb la proximitat del calendari nadalenc, l’OCB Manacor convida l’escriptor Antoni Janer a fer una xerrada sobre aquest tema i la seva vinculació amb la cultura clàssica. La conferència es titularà “Les arrels paganes de les festes de Nadal” i es farà a les 20.00 h, dins el marc dels Dilluns de l’Obra.

El conferenciant ens parlarà de com cristianisme es va apropiar de moltes festes paganes quan al segle IV dC es convertí en la religió oficial de l’imperi romà. A l’antiga Roma, per exemple, el 25 de desembre se celebrava una festivitat solar dedicada al déu Mitra. I el cant de la Sibil·la és, també, una altra tradició relacionada amb el món clàssic. D’altra banda, la iconografia nadalenca és molt qüestionada: no se sap realment si els Reis d’Orient eren tres, si Jesús va néixer en un estable o si va passar de veres l’episodi dels Sants Innocents. La xerrada intentarà contextualitzar tots aquests elements de Nadal.

Antoni Janer Torrens és llicenciat en filologia clàssica per la Universitat de Barcelona i en periodisme per la Universitat Pompeu Fabra. És professor de llatí i grec a l’IES Pau Casesnoves d’Inca (Mallorca). Com a periodista, col·labora habitualment a l’Ara Balears, a les revistes Sàpiens i Historia y vida i a IB3 Ràdio. També ha treballat per a altres publicacions com Memoria, Clío, Presència i El Temps. Des de la seva pàgina web www.antonijaner.com intenta desxifrar el món a través de les etimologies. Recentment ha participat en la redacció de dos volums (els de Grècia i Roma) d’un projecte enciclopèdic molt ambiciós de SÀPIENS Publicacions: Història de la Humanitat i la Llibertat.

Back To Top
Search