Skip to content

Antònia Matamalas, en el record de la gent portenya

En el marc de la Fira de les Dones i a l’entorn de la data del 8M, Portocristo va inaugurar diumenge passat un enorme mural amb la imatge d’Antònia Matamalas a la plaça del Sol i de la Lluna. L’acte, conduït per la delegada portenya Antònia Llodrà, va comptar amb la participació i testimoni de Rafael Valverde, company de vida d’Antònia Matamalas, que va expressar, emocionat, l’enyorança que sent per Antònia però també la gratitud amb què viu tots aquests actes i homenatges que li han fet aquestes dates.

En nom del Col·lectiu de Dones de Llevant, Magdalena Gelabert es mostrà també agraïda i prengué el compromís de continuar la lluita iniciada per Antònia Matamalas.

Seguidament, un grup d’alumnes de 3r d’ESO de l’IES Porto Cristo representaren la performance “Una capa, cap dubte”, elaborada a partir del mite de Penèlope. Enmig d’un silenci impressionant, les veus de les joves ressonaren amb potència dins la grandiositat de l’amfiteatre de reminiscències gregues de la plaça portenya.

L’acte, organitzat pels col·lectius Neura i Pescatrruis, es clogué amb un concert de la cantautora manacorina Laura Pallicer. Precisament, la cantant acaba de treure un single en què narra la seva experiència personal com a víctima de la violència masclista. En el moment de cantar aquesta cançó, i amb la presència de familiars i amigues, es mostrà també molt emocionada.

Els assistents pogueren participar també en el mapa de la por, una iniciativa que també s’ha duit a terme als diferents centres de secundària del municipi els darrers mesos.

Back To Top
Search