skip to Main Content

Arriben els tallers de rap per a adults a l’Escola Municipal de Mallorquí

El taller està adreçat a persones adultes majors de setze anys i tendrà lloc els divendres del mes de maig de 18 h a 20.30 h a l’Escola Municipal de Mallorquí. Amb l’activitat es pretén potenciar la vinculació del català amb l’expressió artística i musical

L’Escola Municipal de Mallorquí ofereix tallers de composició de rap per a adults. Després de l’èxit dels tallers de rap en català per a infants, l’oferta de l’Escola Municipal de Mallorquí es completa amb els cursos adreçats a persones adultes. L’objectiu d’aquest projecte és treballar la creació literària, l’expressió oral i la comunicació en català per mitjà d’un gènere musical concret: el rap.
Els alumnes faran servir ritme i poesia per fomentar la reflexió i l’oralitat en la nostra llengua. De la mà del raper Rafel Sastre Swing i al llarg de 10 hores, els assistents al taller aprendran nocions bàsiques de la cultura hip hop, tècniques i recursos de composició lírica del rap, aprendran a escriure cançons de rap i a adequar la composició a l’instrumental.
Aquest mateix raper fou l’encarregat dels cursos per a infants d’entre 10 i 14 anys que organitzà també l’Escola Municipal de Mallorquí la passada tardor. D’aquests cursos van sorgir sis raps creats a partir de mots que recull el calendari que enguany l’Escola ha dedicat a paraules en desús. Es van escollir 12 mots propis de les Balears que es van perdent, i en el vídeo de presentació s’han recordat els vocables ‘acopar-li’ o ‘adesiara’.
El taller del pròxim mes de maig està adreçat a persones adultes majors de setze anys i tendrà lloc els divendres del mes de maig de 18 h a 20.30 h a l’Escola Municipal de Mallorquí. L’activitat és gratuïta i la inscripció s’ha de fer a través d’www.enviumanacor.cat a partir de dilluns dia 11 d’abril.
L’objectiu d’aquest projecte és conscienciar que qualsevol manifestació artística i creativa es pot fer en català; una bona manera de demostrar que les paraules tenen vida i som les persones les que les podem fer renéixer. Amb aquest taller es pretén potenciar la vinculació del català amb l’expressió artística i musical i fomentar l’ús del català com a llengua de relació.

Back To Top
Search