skip to Main Content

“Ausiàs March és bastant pop”

“Sense cap dubte feim música pop, amb referències de l’imaginari pop de tota la vida. Twin Peaks és molt pop i Ausiàs March també és bastant pop”. Sense complexos, Jorra Santiago ens parla de la música que fan els Jorra i Gomorra, la formació manacorina que dissabte a l’hora del vermut, devers les dotze, presentarà al corral de Can Lliro el seu disc Música sèria.

El disc fa mesos que està enregistrat, i de fet ja se’n va presentar la cinta de casset la primavera passada també a Manacor. Ara, però, se’n presenta el disc en vinil i Música sèria: dissabte, 11 de novembre. A partir de les 12 h a Can Lliro.

Jorra i Gomorra són el mateix Jorra, acompanyat de Daniel i Carlos Gómez i també de la darrera incorporació del grup, Biel Riera, que hi toca el baix.

En contra del que podria fer pensar el nom, l’organització del grup és bastant horitzontal. “Jo som el que fa les cançons, i el que pren algunes decisions importants, però també som el que es menja els marrons”, diu Jorra Santiago. De fet, el nom primer que tenien pensat era encara més valent: “Saddam i Eva”. “Després cercàrem una rima amb Jorra i va sortir aquest Gomorra.

Tot i la potència del nom, Jorra explica que “feim música agradable d’escoltar, perquè la gent s’ho passi bé i nosaltres també. Per patir ja tenim moltes altres coses”.

Les lletres i l’actitud de Jorra i Gomorra són combatives, compromeses amb el temps que viuen, però sense entrar en res gaire transcendent. “Tenim un component cínic. Jo com a persona també som així, molt irònic, i procur treure punta de les coses. Sempre de broma, però amb aquest component crític”, diu. “La gent massa transcendent o grandiloqüent em crea un cert rebuig”, afegeix, i ho exemplifica: “És com els píercings, que m’agraden a l’altra gent, però per a mi no. M’agrada que la gent reivindiqui, però no per fer-ho jo. I això no lleva que siguem persones compromeses i inquietes amb el nostre entorn”.

El disc es presenta en vinil, 300 còpies i també en descàrrega digital. Però ja no en CD: “Es retxen molt aviat, a més, les còpies es fan per romanticisme. El format físic va morint a poc a poc. El meu germà, per exemple, ja només escolta música amb el mòbil. Ja no hi ha la necessitat de comprar un disc”.

Música sèria ha estat editat per Bubota Discos, la discogràfica que lideren Joan Cabot i Pep Toni Ferrer, “una gent molt activa de l’escena de Palma”. A més, també s’hi va afegir un segell de Barcelona, The Indian Runner, que obrirà les portes del Principat al grup, on “ja hi hem tocat bastant”.

Que ningú s’ho vulgui perdre, Música sèria, Jorra i Gomorra, i noves cançons, dissabte a les 12h a Can Lliro.

Back To Top
Search