skip to Main Content

Avui a Montuïri, homenatge popular a Macià Manera

“Macià Manera va ser una víctima col·lateral de l’accentuació de la repressió judicial i policial espanyola just abans dels Jocs Olímpics de Barcelona”. Qui s’expressa així és Toni Nicolau, vocalista i compositor del grup Ocults i que va conèixer Macià Manera “en aquells anys en què amb el grup sonàrem per tantes places dels Països Catalans”. Nicolau també va coincidir amb l’activista montuïrer en més d’un sopar a casa de l’enyorat Tomeu Ferrer.

Nicolau participarà dissabte a la festa d’homenatge a Macià Manera que tendrà lloc a partir de les 22h a l’esplanada del museu de Son Fornés de Montuïri (devora la rotonda que mena a Sant Joan). L’homenatge té lloc mig any després de la mort prematura de Manera el passat mes de gener. A l’homenatge hi participaran artistes i polítics d’arreu dels Països Catalans.

Entre els qui hi prendran part hi haurà Mateu Matas, Xurí (president d’Esquerra Republicana a Mallorca, Anna Gabriel (diputada de la CUP) o Agustí Cerdà (exdiputat valencià al Congrés dels Diputats). També hi parlaran Xesc Manera (germà d’en Macià) i Joan Collet (amic d’en Macià). Així mateix, hi haurà actuacions dels glosadors Maribel Servera i Macià Ferrer Noto, i dels músics Pau Alabajos, Biel Majoral, Toni Nicolau, Al-Mayurqa, Pere Figueres, Vers Endins, Marcel Pich , Xeremiers Pau i Càndid, Pep Toni Rubio i Titot i David Rosell. L’acte serà presentat pels actors Miquel Gelabert i Maria Bauçà. A partir de les 00.00 h hi haurà un concert de rock amb el grup berguedà Brams i els conjunts locals Blues Destroyers, Fonoi i IndiGests. CpC

Back To Top
Search