skip to Main Content

El batle presenta uns pressuposts de 35 milions per al 2017

L’Ajuntament de Manacor compta enguany amb un pressupost de 35.142.692,22 euros, tal com han explicat avui el batle, Pedro Rosselló, i la delegada d’Hisenda, Maria Antònia Sansó, durant la presentació dels comptes municipals. “Aquesta quantitat és la corresponent al pressupost de l’Ajuntament i als dels organismes autònoms municipals, com l’Escola Municipal de Mallorquí, el Patronat d’Esports, la Institució Alcover, el Teatre i la SAM”, ha afegit el batle.

Des de l’Ajuntament han anunciat que “no volem augmentar la pressió fiscal sobre els ciutadans i per això congelarem els imposts i taxes municipals”, ha explicat la regidora d’Economia. “Podríem augmentar el nivell d’inversions augmentant els imposts però des d’aquest equip de govern apostam per un model de gestió que permet seguir millorant el municipi sense repercutir sobre l’economia dels manacorins”, ha afegit Maria Antònia Sansó.

Inversions
Els comptes municipals per al 2017 preveuen 2.500.898 euros en inversions. Però “gràcies al superàvit amb què tancarem el pressupost del 2016 i gràcies que ens hem mantingut dins els límits de despesa, calculam que podrem sumar dos milions d’euros més a aquesta quantitat”, explicà Maria Antònia Sansó. Així, quan es liquidi el pressupost de l’any passat “i si no hi ha cavis substancials a la llei pressupostària podrem tenir més de quatre milions i mig d’euros per invertir a millorar el municipi”, afegí Sansó.

Així, durant el 2017 “l’Ajuntament de Manacor preveu invertir uns 180.000 euros a millorar els espais públics del municipi”, informà la delegada d’Economia. S’invertiran 60.000 euros a millorar jocs infantils de diferents parcs, 50.000 euros en la construcció d’un parc de patinatge i 50.000 euros en la millora de la il·luminació d’escultures públiques i en l’adequació de senyalitzacions i monòlits que donen informació sobre els elements patrimonials del municipi. “A més, també s’invertiran 20.000 euros en la construcció i el manteniment d’espais adequats per a les mascotes en diferents parcs”, ha afegit Sansó.

Un altre dels aspectes que han destacat el batle i la regidora d’Economia són els 150.000 euros que preveu el pressupost per implantar l’administració electrònica que ha de facilitar la relació amb l’Ajuntament als residents al nostre municipi”.

A més, el pressupost municipal de Manacor per al 2017 permetrà seguir millorant la xarxa d’aigua i els accessos als aparcaments municipals, que s’intentaran obrir durant les 24 hores del dia. Tot això serà possible gràcies a una inversió de 400.000 euros que també preveuen els comptes municipals. També es millorarà el manteniment dels carrers de tot el municipi gràcies a la inversió en nova maquinària amb què es dotarà la brigada municipal, una despesa de 40.000 euros que permetrà agilitzar les feines de manteniment arreu del municipi.

Pel que fa a les àrees d’Educació i Esports, “continuarà el pla de millora de les infraestructures escolars amb una partida de 75.000 euros i posarem en marxa una renovació intensa de les instal·lacions esportives del municipi amb una inversió de 150.000 euros”, han informat des de l’Ajuntament de Manacor. A més, el pressupost també preveu una partida de 100.000 euros per invertir en diversos punts de la zona costanera que necessiten millores.

Back To Top
Search