Skip to content

#TotsSomComerçJust, la campanya nadalenca per recordar les conseqüències de les nostres compres i premiar els consumidors responsables

Les nostres compres nadalenques, i les de tot l’any, repercuteixen directament sobre la vida de milions de persones. Molts dels productes que consumim habitualment han estat produïts lluny d’aquí, a països d’Àsia, Àfrica i Amèrica llatina, on els treballadors reben sous molt baixos i no tenen drets laborals. Els països del Nord marquen les regles del joc (màxim benefici, a qualsevol preu) a costa d’empobrir cada vegada més els productors del Sud i de malmetre el medi ambient.

La xarxa de Comerç Just és un instrument per canviar aquesta situació d’injustícia i desigualtat Nord-Sud. Estableix canals de comercialització de productes d’alimentació, tèxtils i d’artesania, elaborats per grups cooperatius de les comunitats dels països del Sud, i els garanteix un preu just pels seus productes, relacions comercials a llarg termini i accés al mercat internacional. Les organitzacions de productors compleixen una sèrie de criteris, com el de garantir sous i condicions de feina dignes, que no hi hagi explotació infantil, igualtat entre homes i dones, funcionament democràtic, respecte al medi ambient i inversió de part dels beneficis en desenvolupament comunitari.

img_5643Amb el comerç just, cada petit gest es multiplica
De dia 1 a dia 17 de desembre, cada 10 euros de compra a les botigues de comerç just es poden convertir en 100 €. A qualsevol de les botigues de les entitats que formen part del Grup de Comerç Just, Casal de la Pau-S’Altra Senalla (Manacor), Deixalles (Palma), Oxfam Intermon (Palma), Fundación Vicente Ferrer (Palma i Ciutadella), Finestra al Sud (Inca), , S’Altra Senalla (Palma), Cáritas (Palma, Ses Salines i Santanyí), Shikamoo (Llucmajor) o S’Altra Senalla Menorca (Maó i Alaior), per cada 10 euros de compra, es rebrà una butlleta per participar en el sorteig d’una de les 45 cistelles de productes de comerç just, valorades en 100 euros cada una. Els comerç just té aquest poder: cada petit gest, es multiplica. Una compra de productes de comerç just repercuteix positivament damunt els productors i cultivadors dels països del Sud, a més de fer gaudir al comprador i als seus amb la seva qualitat i bon gust.

Aquest sorteig vol incidir sobre la importància i repercussions de les nostres compres en aquesta època de consum que s’acosta, a més de premiar els actes de consum responsables, com són les compres de comerç just.

Activitats lúdiques per donar a conèixer el comerç just
Dins la campanya nadalenca #TotsSomComerçJust, les entitats han organitzat diversos actes festius al voltant de les botigues de comerç just per fer una crida a nous consumidors conscients. Aquestes activitats volen recordar què és el comerç just i l’alternativa que representa al sistema de comerç tradicional, que beneficia els productors (garanteix els seus drets i una qualitat de vida digna) els consumidors (ens ofereix productes de qualitat) i el medi ambient, que és de tots.

Activitats a Manacor
Dissabte 10 de desembre, de 10,30 a 13 h, contacontes “Afrika Yetu” amb Víctor Uwagba, degustació de xocolata calenta i presentació de lots i regals nadalencs. Al C. Bosch, 12 (botiga del Casal de la Pau-S’Altra Senalla).
Dissabte 17 de desembre, a les 11 h, microteatre a càrrec de Neo Rural. A la botiga de Deixalles (C. Francesc Gomila, 4).

Back To Top
Search